Markki-Sprintti Kortesjärven taajamassa heinäkuun lopulla

markki-sprintti_kortesjarven_taajamassa_heinakuun_lopulla.jpg
Kortesjärvellä kilpaillaan kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu heinäkuun viimeisellä viikolla. Järvi-Veikot toivovat järjestämisajankohtana teräviä hoksottimia kylän alueella liikuttaessa.

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen suunnistusjaosto järjestää kansallisen tason sprinttisuunnistuskilpailun, Markki-Sprintin Kortesjärven keskustassa heinäkuun 29. päivänä. Kilpailunjohtajana tapahtumassa toimii Jaakko Niemistö ja kilpailun radat on suunnitellut Voitto Erkinheimo.

Sprinttikilpailun ensimmäiset lähdöt tapahtuvat illalla puoli seitsemältä. Kilpailualueena käytetään Kortesjärven kylän taajama-aluetta, joka on juoksualustaltaan suurimmissa määrin asfalttia, hiekkapohjaista alustaa sekä puistoa.

Kilpailunjohtaja Niemistö uskoo ympäristön tarjoavan puitteet tasokkaaseen kansallisen tason kilpailuun.

–Minun mielestäni olosuhteet ovat suorastaan erinomaiset. Vaikka Kortesjärvi pieni kirkonkylä onkin, niin se rakentuu hyvin tiiviille alueelle, mikä luo kilpailualueeseen sprinttisuunnistukseen vaadittavaa sähäkkyyttä, Niemistö toteaa.

SPRINTTISUUNNISTUSKILPAILU tulee vaikuttamaan jonkin verran kilpailualueen liikennejärjestelyihin. Niemistön mukaan tärkeää kilpailujen valmisteluprosessissa oli ottaa yhteys kilpailualueen maanomistajiin.

–Kaikki luvat alueelle on selvitetty ja vihreää valoa näytettiin sen osalta jokaisesta suunnasta. Suunnistajat, jotka sprinttiä harrastavat tietävät hyvin, mihin kilpailukartan ohjeistuksien mukaan saa ja mihin ei saa mennä, Niemistö kommentoi.

Mainos

–Toivotaan kuitenkin paikallisilta liikenteessä liikkuvilta teräviä hoksottimia kilpailujen järjestämisajankohtana siinä, että yllättäviäkin tilanteita voi tulla vastaan, kun vauhti on kova, ratamestari Erkinheimo muistuttaa.

ERKINHEIMO sanoo ratojen suunnittelun kyläympäristöön sisältävän omat haasteensa. Hän on joka tapauksessa tyytyväinen ratasuunnitteluprosessissa saavutettuun lopputulokseen ja uskoo kilpailijoita odottavan hektinen kilpailu.

–Pitkään ratoja pyörittelin, mutta uskon, että parhaat alueet on nyt hyödynnetty kattavasti. Vauhtia pääsee tekemään, mutta reitinvalinta on keskiössä. Sujuvalla rastinottotyöskentelyllä on tuloslistoilla korkealla, Erkinheimo arvioi.

Edellisen kerran Kortesjärven taajamassa on kilpailtu sprinttisuunnistuksen merkeissä vuonna 2010, jolloin kartalla järjestettiin Etelä-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut.

–Järvi-Veikot toivottavat yleisön tervetulleeksi seuraamaan kilpailuja paikan päälle Kortesjärven Finsumäelle, Niemistö ilmoittaa.

Markki-Sprinttiin on mahdollista ilmoittautua perjantaihin 24. heinäkuuta mennessä. Edeltävän kevään tapahtumien seurauksena kilpailun osanottajamäärää rajoitetaan yhteensä 400 kilpailijaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.