Keskittymiskyky avainasemassa ampumasuorituksessa

kuva_1_ammunta_koostui_neljasta_seisovasta_ja_kuudesta_liikkuvasta_taulusta.jpg
kuva_1_ammunta_koostui_neljasta_seisovasta_ja_kuudesta_liikkuvasta_taulusta.jpg
Kortesjärven Metsästysseura on aloittanut valmistautumisensa tulevan syksyn jahtikauteen. Metsästysseura harjoittelee kerran viikossa Haapajärvellä sijaitsevalla ampumaradalla.

KORTESJÄRVEN metsästysseuran harjoitusammunnat ovat alkaneet kesäkuun lopulla. Harjoitusammunnat suoritetaan Haapajärven ampumaradalla torstaisin illalla. Ammunnoissa harjoitellaan ja kerrataan aseenkäsittelytaitoja syksyllä alkavaa jahtikautta varten.

Heinäkuun toisena päivänä metsästysseura oli suunnitelmiensa mukaisesti jälleen kokoontunut ampumaradalle harjoitukseen. Monille ammunnat olivat ensimmäiset pitkän tauon jälkeen, mutta ampumasuorituksen periaatteet muistuivat nopeasti mieleen. Kokeneimmat ampujat informoivat toisia hyvillä muistisäännöillä.

–Kun tositilanteessa tähtää liikkuvaa hirveä parran alle, niin silloin laukaus osuu yleensä parhaaseen mahdolliseen paikkaan, miesten keskuudessa muistellaan.

SUORITUKSENA oli ammunta, joka sisälsi neljä seisovaa ja kuusi liikkuvaa taulua eli yhteensä 10 ampumasuoritusta. Jokaisesta laukauksesta oli mahdollisuus saada tarkimmalla mahdollisella osumalla 10 pistettä.

Seuralaisilta kokoonpanon tarkinta ampujaa tiedustellessa kädet osoittavat välittömästi ampumaradan koppiin, jossa Lassi Vesakoski on valvomassa päivän ammuntoja.

–En tiedä pitääkö tuo väite nyt paikkansa. Joskus kai olen tuurilla tauluun osunut, Vesakoski kuittaa ennakkospekulaatiot.

Vesakosken mukaan Kortesjärven metsästysseuran ammunnat ovat edenneet hyvin ja rata on toiminut mallikkaasti.

–Viime viikolla oli lämpimien kelien puolesta melkoisesti vähemmän ampujia, mutta nyt on saapunut väkeä paikalle hyvin. Meitä on porukassa noin 35 miestä, Vesakoski kertoo.

PALJON puhetta ampujien keskuudessa herättää seudulla kuluneina viikkoina havaittu harvinainen alces alces eli valkoinen hirvi. Valkoinen hirvi ei ole välttämättä ole valkoisuutensa takia albiino, vaan se voi olla myös leukistinen eläin, jolta puuttuu tummempi pigmentti. Kyseisiä hirviä arvioidaan Suomessa olevan muutamia kymmeniä.

–Tämä hirvi on nähty Palojärvellä kuukausi sitten sekä Tanelinmäessä Luikun pelloilla. Nyt se oli liikkunut Isomäen puolelle. Siinä se kiertelee ja saa nähdä näkyykö syksyllä. Katsotaan, minkälaisia ohjeistuksia korkeammalta taholta tulee: säästetäänkö vai ammutaanko se, Vesakoski toteaa.

Päivän parhaasta ampumatuloksesta vastasi Esko Kallio. Kallion tulos oli 81 pistettä 100 pistettä ollessa tarjolla. Kallion esiintymisen kaltaisia hyvän ampumasuorituksen ominaisuuksia eritellessä kokenut Vesakoski sanoo psykologisten tekijöiden olevan tärkeä asia.

–Pitää osata keskittyä siihen mitä tekee eikä ajattele mitään muuta kuin ampumista. Siitä se lähtee, Vesakoski tiivistää.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.