Evijärven pinnan tasoa koskeva adressi kerännyt yli 850 allekirjoitusta

kuva_1_adressissa_toivotaan_nopeita_toimenpiteita_jarven_kunnostamiseksi.jpg
kuva_1_adressissa_toivotaan_nopeita_toimenpiteita_jarven_kunnostamiseksi.jpg
Evijärven pinnan taso puhututtaa jälleen. Asiasta on julkaistu adressi, joka on herättänyt paikallisesti runsaasti mielenkiintoa.

EVIJÄRVEN järvenpinnan tason saattamisesta aikaisemmalle tasolleen on julkaistu adressi. Tämän mukaan suuri joukko, kuntalaisia, mökkiläisiä sekä entisiä evijärveläisiä on vakavasti huolissaan järven nykytilasta.

Järven elinvoimaisuus on monelle evijärveläiselle tärkeä asia ja adressi on herättänyt paikallisesti valtavasti mielenkiintoa. Sunnuntaina viides heinäkuuta adressin olivat allekirjoittaneet yhteensä 851 henkilöä.

Adressin alullepanijat kertovat olevansa järven tilasta huolestuneita kuntalaisia. He ilmoittavat päätyneensä adressin laatimiseen siksi, koska ovat huolissaan järven nopeasti huononevasta tilasta ja siitä, että asian käsittely ei etene millään lailla. 

–Vedenpinnan lasku ja järveen, lähinnä Kniivilänlahteen tuleva ravinnekuormitus ovat syynä järven tämänhetkiseen tilaan. Pelkästään kaislanniitto ei enää riitä vaan tarvitaan muun muassa vedenpinnan nostoa ja ruoppauksia esimerkiksi Jokisuulla, huolestuneet kuntalaiset toteavat.

ADRESSISSA todetaan lisääntyneen luontomatkailun- ja virkistyskäytön asettavan paineita järven kunnostuksesta huolehtimiseen. Järven vesikasvillisuuden kirjoitetaan lisääntyneen huolestuttavasti ja ongelmaksi on muodostuneen veden virtaamattomuuden järven matalampiin osiin kasvillisuuden ja mataluuden vuoksi.

Kirjoittajat kertovat, että kunta on panostanut kiitettävästi kaikenlaisiin muihin virkistyshankkeisiin, mutta järven nykyinen tila vaatii nopeita toimenpiteitä. Vedenpinta on pidetty vuoteen 2018 asti tavoitevyöhykkeen ylärajalla.

–ELY-keskus lähetti kyselyn maanomistajille, joista noin puolet vastasi kyselyyn ja vain yksi oli korotusta vastaan. Vastaajia oli kuitenkin satoja. Nyt ELY odottaa järven vaikutuspiirissä olevien näkemystä järvenpinnan tasosta pohjaksi toimenpiteilleen. Kunnanvaltuuston kanta ei mielestämme ole vastannut kuntalaisten ylivoimaisen enemmistön näkemystä asiasta, kirjoittaneet sanovat.

LAATIJAT sanovat, että nyt adressin allekirjoittamalla kaikki järvenkäyttäjät sekä Evijärvellä että muualla asuvat voivat ilmaista asiassa mielipiteensä.

–Tavoitteenamme on saada järvenpinta sille tasolle, jolla se on ollut 2000 luvun alkupuolelta vuoden 2018 kevättalveen saakka.

Henkilöt haluavat tarkentaa asian parissa aikaisemmin liikkuneita mahdollisia väärinkäsityksiä järvenpinnan mahdollisesta nostamisesta.

–Kyse ei tosiaan ole nostosta, vaan liki 20 vuotta vallinneen tason virallistamisesta. Viljely on onnistunut silloinkin eikä korvauksia ole aiemmin haettu, adressin kirjoittaneet kommentoivat.

Järvenpinnan tasoa käsittelevä adressi on julkaistu nettiadressina. Sen sisältöön sekä allekirjoittajiin on mahdollista päästä tutustumaan adressien julkistamiseen tarkoitetulla virallisella adressit.com-verkkosivulla. Aloite tullaan tulevaisuudessa antamaan myös kuntalaisaloitteen liitteeksi.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.