Kortesjärven entinen kunnantalo myyntiin

kuva_1_kortesjarven_palvelutoimiston_tilojen_tulevaisuus_on_talla_hetkella_suuri_kysymysmerkki.jpg
kuva_1_kortesjarven_palvelutoimiston_tilojen_tulevaisuus_on_talla_hetkella_suuri_kysymysmerkki.jpg
Kauhavan kaupunki on päättänyt myydä Kortesjärven palvelutoimiston rakennuksen. Kaupunki lupautuu vuokraamaan rakennuksessa toimivan Jääkärimuseon tilat ostajalta 10 vuodeksi erikseen tehtävällä vuokrasopimuksella ja erikseen sovittavalla hinnalla.

KAUHAVAN kaupunginhallitus on hyväksynyt maanantaina 22. kesäkuuta Kortesjärven palvelutoimiston myymisen kaupunginjohtaja Markku Lumion esityksestä. Palvelutoimisto toimi aikoinaan Kortesjärven kunnantalona ennen vuonna 2009 tapahtunutta kuntaliitosta. Rakennuksen tiloissa toimii muun muassa Suomen Jääkärimuseo.

Kuntaliitoksen jälkeen Kortesjärven palvelutoimiston rakennuksessa sijaitsi vuoteen 2019 asti Kauhavan kaupungin maaseutu- ja lomatoimi, jonka jälkeen kyseiset toiminnot siirrettiin väistöön rakennuksessa ilmenneiden sisäongelmien takia. Näistä haasteista johtuvia käyttökieltoja on tehty rakennuksen kellaritiloihin sekä toiseen kerrokseen.

Kauhavan kaupungin hallintojohtaja Liisa Salo kertoo kaupunginhallituksen ratkaisun taustalla olleen näiden ilmenneiden terveys- ja turvallisuusasioiden lisäksi kaupungin kiinteistöstrategia 2020.

–Sen ohjeistuksella elinkaaren loppuun ikääntyneet ja vajaakäytössä olevat rakennukset myydään, puretaan tai jalostetaan uuteen toimintaan. Päätös on linjassa tämän tavoitteen kanssa, Salo kommentoi.

MYYNNIN ehtoihin kuuluvat ostajan ilmoitusvelvollisuus rakennuksen tulevasta käyttötarkoituksesta sekä Kauhavan kaupungin oikeus pidättäytyä hyväksymästä tai hylkäämästä tehty tarjous. Salo ilmoittaa Jääkärimuseolle korvaavien tilojen löytämisen osoittautuneen haasteelliseksi, joten tämä tuli ottaa huomioon kaupan ehtojen valmistelussa.

–Tämän vuoksi kunnantalorakennuksen kaupan ehtoihin on edellä mainittujen lisäksi sisällytetty, että kaupunki lupautuu vuokraamaan rakennuksessa toimivan Jääkärimuseon tilat ostajalta 10 vuodeksi erikseen tehtävällä vuokrasopimuksella ja erikseen sovittavalla, kohtuullisella hinnalla. Museon tilat rakennuksessa ovat peruskorjattu vuonna 2017, joten ne ovat toimivat ja ajanmukaiset, Salo sanoo.

PALVELUTOIMISTON rakennuksen yhteydessä toimii myös erilaisia yhdistyksiä ja yrityksiä. Näiden kohtalo selviää tarkemmin ostajan selvitessä.

–Tulevalla ostajalla uskoisin olevan varmasti vahvoja intressejä varsinkin rakennuksessa toimivien yritysten säilymisen puolesta. Tarvittaessa kaupunki on mukana kartoittamassa talon nykyisille toimijoille korvaavia tiloja, Salo arvioi.

Entinen kunnantalo sijaitsee Kortesjärven kylän katukuvan kannalta keskeisellä paikalla ja sisältää kohteena arvokasta paikallishistoriaa useiden vuosikymmenien ajalta. Tämän vuoksi rakennuksen kohtalosta keskustelu ja päättäminen herättää paljon tunteita monissa kortesjärveläisissä.

Salo ilmoittaa varsinkin Suomen Jääkärimuseon toiminnan jatkuvuuden turvaamisen olevan kaupungille keskeinen asia.

–Kyseessä on kansallisen statuksen omaava museo. Sellaiset ovat kaupungille erittäin tärkeitä, Salo toteaa.

Kortesjärven entinen kunnantalo on rakennettu 70-luvun alkupuolella. Se otettiin käyttöön vuonna 1976. Vanha puinen kunnantalo sijaitsi sitä ennen samalla tontilla.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.