Isänsä hengen pelastanut esikoululainen sai Pro Vimpeli -mitalin

Juha Mattila, Janne Mattila ja Sam Leijonanmieli Pro Vimpeli -mitalin luovutustilaisuudessa. Kuva: Piia Lassila

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Poika oli nähnyt, kuinka tunkkaaminen tapahtui, ja nosti autoa tunkin avulla niin, että hänen isänsä pääsi sen alta.

Palkinto luovutettiin Aapiskujan koululla perjantaina aamupäivällä. Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoi, että päätös mitalin luovuttamisesta tehtiin johtoryhmän kesken nopeasti. Tilaisuus haluttiin järjestää ennen koulujen kesälomien alkua niin, että Aapiskujan koulun oppilaat voisivat olla mukana.

– Janne Mattila pelastaessaan isänsä hengen antoi kasvot kuntamme tunnuslauseelle ”pieni kunta – monta sankaria”.  Kuusivuotias oli joutunut pelottavaan tilanteeseen, ja pystynyt toimimaan siinä osoittaen käsittämättömän poikkeuksellista urheutta ja rohkeutta. Siinä tilanteessa aikuinenkin olisi voinut mennä paniikkiin. Hän, jos kuka on mitalin ansainnut, taustoitti Leijonanmieli päätöstä luovuttaa suunnittelemansa mitali Mattilalle.

–Hienoa, että kaikkien negatiivisten uutisten ja otsikoiden joukkoon saatiin tällainen! Tästä on hyvä koululaistenkin lähteä kesälomille.

Kunta luovutti Janne Mattilalle mitalin ja kunniakirjan lisäksi pesäpalloharrastukseen liittyvää välineistöä, sekä lahjakortin grillille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.