Kauhavalla kuullaan kesäkuun lopulla livemusiikkia: “Järjestetään turvallinen tapahtuma kaiken tämän synkkyyden keskelle”

Uudessa Kauhava Pop -musiikkitapahtumassa lavalle nousevat muun muassa Timo Kotipelto ja Netta Skog. Promokuva.
Moni kesätapahtuma on joko siirretty tai kokonaan peruttu tältä kesältä, mutta koronan keskeltä nousee myös uusia yrittäjiä. Eemeli Jokelainen ja Risto Vuorinen järjestävät Kauhavan entisellä lentosotakoululla 27. kesäkuuta Kauhava Pop -nimisen uuden musiikkitapahtuman.

MONI kesätapahtuma on joko siirretty tai kokonaan peruttu tältä kesältä, mutta koronan keskeltä nousee myös uusia yrittäjiä. Eemeli Jokelainen ja Risto Vuorinen järjestävät Kauhavan entisellä lentosotakoululla 27. kesäkuuta Kauhava Pop -nimisen uuden musiikkitapahtuman.

Neljän tunnin aikana kuullaan mielenkiintoinen kattaus pop- ja rockmusiikkia, rautalanka- ja puhallinmusiikkia sekä akustista heviä. Esiintyjiä yhdistää se, että he ovat juuriltaan pohjalaisia. Lavalle nousevat Timo Kotipelto & Netta Skog, Pauli Hanhiniemi & Ville Rauhala M.A.D., Timo Luostari & Kilimanjaro sekä E.T. Sekstet.

–Kun koko maailma on pysähtynyt, eivätkä ihmiset ole päässeet lähtemään mihinkään, se on koskettanut ihmisiä tosi kovaa. Kun he eivät muuten näe läheisiään, niin lähtökohtana meillä oli, että järjestetään turvallinen tapahtuma kaiken tämän synkkyyden keskelle, Jokelainen kertoo.

Koska koronarajoitukset ovat kesäkuun lopussa vielä voimassa, tapahtumaan myydään vain 499 lippua. Ne myydään kaikki ennakkoon, eli portilta niitä ei enää voi ostaa. Hygieniasta ja turvaväleistä pystytään hänen mukaansa pitämään kiinni konsertin aikana.

–Lentosotakoululla on niin paljon tilaa, että pystymme pitämään huolen siitä, että rajoituksia seurataan ja turvavälit pystytään pitämään. Pidämme myös riittävästi huolen siitä, että siellä voi pestä käsiä, hän sanoo. –Tarkoitus ei ole lähteä leikkimään.

LIPUT tulevat myyntiin maanantaina. Niitä voi ostaa www.ennakkolippu.fi-osoitteesta tai Kauhavan K-Supermarketista.

Jokelainen uskoo, että jokainen löytää tiiviistä musiikkipaketista jotakin itselleen.

–Tarkoituksemme on luoda uusi tapahtuma Kauhavalle, joka toivon mukaan saa myös jatkumoa. Meillä on hyvä kattaus pohjalaislähtöisiä artisteja, jotka eivät ole hirveän usein täällä esiintyneet. Rahoilleen saa siis vastinetta, kun esiintymässä on maailmantähtiäkin — yhtään väheksymättä kovia paikallisia nimiä. Muun muassa E.T. Sekstet oli kova sana 60–70-luvulla.

Äänentoistosta vastaa Nightwishin miksaaja, kauhavalainen Kimmo Ahola.

–Siitäkin on pidetty huoli, että äänet ovat maailmanluokkaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.