Lomakouheron siirtyminen edistyy tasaisesti

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

YLI 200 vuotta vanhan Lomakouheron lavatanssipaikan siirtoprosessi Karstulasta Vimpeliin jatkuu aikataulussaan. Hanke on edennyt tavaroiden siirtämisvaiheeseen ja pohjatyöt Lakeaharjulla ovat valmistuneet. Seuraavien viikkojen kuluessa tarkoituksena on Karstulan päässä viimeistellä purettavien ja siirrettävien rakennuksien tila nosturiauton kanssa.

Projekti on kokonaisuudessaan Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-seuran toteuttama. Hanketta vetävän kyläseuran puheenjohtajana toimivan Heikki Salmelan mukaan työskentely siirron suhteen on hyvässä vauhdissa.

–Tämän kesän tavoitteenamme on saada rakennukset valmistettua Lakeaharjulla vesikattoon asti. Rakennuksiin kuuluvat mutteritaloksi kutsuttu 440 neliömetrin suuruinen tanssipaviljonki ja noin 90 neliömetrin kokoinen huoltorakennus. Mikäli työ etenee mutkattomasti, saatamme ehtiä huoltorakennuksen toteutuksessa tulevina kuukausina pidemmällekin, Salmela kommentoi.

LOMAKOUHERON siirtoaikataulu on pitänyt tähän mennessä. Viimeisin suurempi ponnistus projektin tiimoilta kohdistui Lomakouheron alkuperäiselle sijaintipaikalle Karstulaan viime lauantaina.

–Olimme siellä päässä tehneet töitä vielä melko vähäsen. Kävimme isolla yli 30 hengen porukalla hakemassa kaikki tarvittavat, kuten ikkunat, ovet, valaisimet sekä LVI-laitteet valmiiksi odottamaan asennusta. Tällä viikolla pidämme palaverin Lakeaharjulla, jossa päätämme miten rakennukset sijoitellaan. Tämän lisäksi suunnittelemme muutaman kirvesmiehen palkkaamista kriittiseksi ajaksi työtä johtamaan, Salmela kertoo.

Urakan onnistuneen etenemisen ytimessä on ollut ahkera vapaaehtoistyö. Salmela kiittelee ahkeria talkoolaisia ja toivoo positiivisen asenteen jatkuvan hankkeen tulevissakin vaiheissa.

–Hyvin paljon tämän toteutus riippuu kyläläisistä ja kuntalaisista. Kiitokset viime lauantaina ahkeroineille ja toivottavasti pääsette osallistumaan projektiin jatkossakin. Työtä hankkeen eteen tarvitaan yhä edelleen ja yhdessä asioita saadaan aikaiseksi, Salmela kehuu.

VALMISTUESSAAN Salmela arvioi Lomakouheron tarjoavan paikallisille kauan odotetun täytteen Kisarantaa kohden ilmenneeseen tanssipaikkakaipuuseen.

–Kisaranta oli pitkään vimpeliläisille suorastaan pyhäpaikka ja kulttuurikeskus. Aina on toivottu sen kunnostamista, mutta sen sijainti ja rakennuksen kunto eivät ole olleet toteutuksen kannalta parhaat mahdolliset. Lomakouherosta tulee valmistuessaan Kisarantaa suurempi ja tulee varmasti sopimaan samanlaiseen käyttötarkoitukseen kuin mitä Kisaranta on aikanaan edustanut, Salmela ilmoittaa.

Lomakouheron perusti aikoinaan Jouko Elevaara vuonna 1978. Lomakouhero tunnetaan parhaiten aikakaudeltaan urheilu-uransa jälkeen matkailuyrittäjänä toimineen entisen kestävyysjuoksijan Martti Vainion omistuksessa. Vainio ryhtyi Elevaaran yhtiökumppaniksi vuonna 1981 ja toimi yrityksen johdossa aina vuoteen 1999.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.