”Kunpa sotkeminen ja ilkityöt loppuisivat”

Kuvan puut eivät liity tapaukseen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kolme kertaa on särjetty kassakaappi, pitkospuita on varastettu tuhannen euron edestä ja paikkoja on sotkettu. Kun viime viikolla menimme laittamaan paikkoja kuntoon kalastuskauden alkaessa, huomasimme, että vapuksi toimitetut kolme kuutiota koivuhalkoja olivat hävinneet. Ihan tuosta vain niitä ei varmaan ole auton kyytiin heitetty, vaan todennäköisesti takana on suunnitelmallisempi teko.

–Meillä on ollut täällä kamera valvomassa, mutta nyt sitä ei oltu vielä asetettu paikoilleen.

 Yhdistyksen aktiivit ovat Korkea-ahon mukaan alkaneet lannistua jatkuvan sotkemisen ja tihutöiden vuoksi. –Poliisille on tehty ilmoituksia, mutta mitään ei ole selvinnyt. Vakuutus on kyllä korvannut isompia juttuja, mutta harmittaahan kaikki se ylimääräinen vaiva, mitä tulee.

Into jatkamiseen on vielä toistaiseksi löytynyt, sillä kävijöitä on paljon ja moni palaa lammelle vuosi toisensa jälkeen nauttimaan luonnosta ja kalastuksesta. Kakkurinjärvi houkuttelee erityisesti kesälomasesongin aikaan perheitä ja lomalaisia aina Kokkolasta, Jyväskylästä ja Tampereelta saakka. –Silloin kaikki sujuukin yleensä paremmin. Kalastuksen valvoja ei ole tavannut paikalta ketään kalastamasta ilman lupaa, eli omatoimimaksaminen toimii hyvin.

–Muuna aikana tapahtuu sitten ilkivaltaa. Sotkemista en ymmärrä ollenkaan. Kun siivoamme laavun torstaina, monesti se on sunnuntaina sen näköinen, kuin sitä ei olisi siivottukaan. En usko, että aikuiset, kalastusta harrastavat ihmiset tekevät sellaista. Nuoriso käyttää paikkaa kaljoitteluun, viikonlopun jälkeen maastosta löytyy runsaasti tölkkejä. Samalla vaivalla tyhjät tölkit ja makkarapaketit ottaisi mukaansa kuin viskelee ne suopursujen sekaan.

Korkea-aho ja muut kalastuksen mahdollistavat toivovat, että sotkeminen ja ilkityöt loppuisivat.

KALASTUSKAUSI Kakkurissa on nyt käynnistynyt: ensimmäinen kalaerä päästettiin lampeen torstaina. Kalaa istutetaan kesän mittaan useampi tuhat kiloa, kahden – kolmen viikon välein. Kakkurinjärven istutustoiminnan lisäksi yhdistys järjestää kesäisin onkikilpailuja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.