Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen siirtyy lokakuulle

Festivaalin ohjelma siirtyy lähes muuttumattomana koulujen syyslomaviikolle. Viikkoa ennen juhannusta on kuitenkin mahdollisuus nauttia hyvästä musiikista ja ruoasta ulkoilmatapahtumassa Soinin Kaihiharjulla.

1.6. alkaen sovellettavien valtioneuvoston ohjeiden vuoksi myös Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen siirtyy. Tapahtuma pyritään järjestämään 16.–18.10. ohjelmasisällöltään aiempien suunnitelmien mukaisesti. Konsertit vaihtavat viikonlopun sisällä hieman paikkaa keskenään, mutta niiden sisällöt pysyvät ennallaan. Ainoastaan Kaihiharjulle suunniteltu Tulilla: Arto Rastas -ilmaistapahtuma jää pois lokakuun festivaalilta, ja vastaava tapahtuma järjestetään Soinissa alkuperäisenä festivaaliviikonloppuna 13.6. klo 13–15 Korvessa soi -nimellä. 

Luonnonkauniin Arpaisten patikkareitin varrella sijaitsevalla Kaihiharjulla esiintyvät festivaalin taiteilijat multimuusikko Esko Grundström, festivaalin sisällöstä vastaava jousiduo Juhana Inkinen ja Juuli Holma, tanssija Amandine Doat sekä Soinin debyyttinsä tekevä keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas. ”Koska koronaviruksesta johtuvia rajoituksia kuitenkin kesäksi hieman höllennettiin, halusimme tarjota yleisölle elämyksiä muutenkin kuin kotisohvalla ruudun ääressä. Myös taiteilijat kaipaavat kontaktia yleisöön. Aiemminkin festivaalin tapahtumapaikkana toiminut Kaihiharju tarjoaa mahdollisuuden tällaisen tapahtuman järjestämiseen yleisön ja taiteilijoiden turvallisuuden huomioiden”, kertoo festivaalijohto päätöksen synnystä. 

Koronaepidemia näkyy Kaihiharjulla paitsi tavallista tiukemmissa turvatoimissa myös tapahtuman sisällössä. Kriisin psykologiaa peilaava Esko Grundströmin varta vasten tätä tilaisuutta varten säveltämä kansanmusiikista ammentava teos Kriisin neljä moodia johdattaa yleisön isojen teemojen äärelle musiikin kautta. Teos on myös musiikillinen silta lokakuussa järjestettävän festivaalin avajaiskonserttiin, jossa näkyy vahvasti muusikko-säveltäjä Grundströmin kädenjälki.

Korvessa soi alkaa 13.6. klo 13 Kaihiharjun parkkipaikalta, josta on noin 500 metrin kävelymatka perille tulipaikalle. Tapahtumaan on vapaa pääsy, syödä saa maksua vastaan. Suomen suven sää voi olla arvaamaton, joten tapahtumapaikan tai aikataulun mahdollisista muutoksista tiedotetaan festivaalin sosiaalisen median kanavissa ja nettisivuilla. 

Jaa juttu: