Kunta irtisanoo Erämaan Elämyskeskuksen vuokrasopimuksen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SOININ kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantaina irtisanoa Erämaan Elämyskeskus oy:n kanssa tekemänsä Vuorenmaan alueen vuokrasopimuksen kolmen kuukauden kuluttua irtisanomista lähinnä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien. Irtisanomista kunta perustelee sillä, että vuokralaisen toiminta kokonaisuudessaan ei ole ollut sellaista, mitä kunta on yhtiöltä voinut edellyttää sopimussuhteessa, ja näin ollen sopimuksen jatkamiseen ei ole olemassa. ”Yhtiön toimintavelvoitteiden rikkominen ja laiminlyönti on alkanut käytännössä heti sen jälkeen, kun sopimus on allekirjoitettu ja sopimuksessa tarkoitetun rinnetoiminnan on ollut määrä alkaa. Omista toimintavelvoitteistaan huolehtimisen asemesta yhtiö on toiminnassaan keskittynyt syyttämään kuntaa perusteettomalla tavalla sopimusrikkomuksista, ja vaatimaan kunnalta väittämiensä kunnan sopimusrikkomusten johdosta perusteettomia vahingonkorvauksia”, todettiin esityksessä.

Kunnanhallitus sai pöydälleen liitteenä muun muassa kaksisivuisen luettelon vuokralaisensa rikkomuksista ja laiminlyönneistä.

Vuokralainen nosti Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa 16.4.2020 kanteen vaatien kunnalta yli 500 000 euron suuruista vahingonkorvausta, joka koostui suurimmaksi osaksi kunnan toiminnasta johtuvista rinteen kiinniolopäivistä. Lisäksi Erämaan Elämyskeskus lähetti kunnalle 11.5. laskun ansiomenetyksistä, joiden näkee johtuvan kunnan päätöksistä. Suunniteltujen karavaanialueen, igluhotellin, kasarmitelttahotellin ja ohjelmapalveluiden puuttuessa yhtiön ansionmenetykseksi on laskettu 2 079 100 euroa. Kunta pitää vahingonkorvausvaatimuksia virheellisinä ja aiheettomina.

KUNNANHALLITUS merkitsi tiedokseen talousarvion toteutumisen ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Talousarvio hyväksyttiin noin 438 000 euroa alijäämäisenä. Maaliskuun lopun tilanne on hiukan arvioitua parempi ja sitä parantaa vielä se, että ensi vuoden valtionosuuksia maksetaan etupainotteisesti loppuvuonna noin 148 000 euroa. Toisaalta koronaepidemian vuoksi verotuloja kertynee paljon arvioitua vähemmän ja terveysmenot kasvavat. Käydyissä yt-neuvotteluissa on koko henkilöstölle annettu vahva suositus käyttää viikon talkoovapaa, jotta saataisiin menosäästöjä aikaan. Osa suunnitelluista lomautuksista peruuntuu.

25.5. kokoontuvalle valtuustolle esitetään, että tekniseksi johtajaksi valitaan insinööri AMK Risto Rinne.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.