Kauhava vähentää 35 henkilötyövuotta

KAUHAVAN kaupunki sai päätökseen yt-neuvottelunsa. Niiden tuloksena kaupungin henkilöstöstä vähennetään 35 henkilötyövuotta. Suurin osa tuosta luvusta, 25 henkilötyövuotta, on eläköitymisiä, mutta sen lisäksi henkilökuntaa irtisanotaan ja osa-aikaistetaan.

Esimerkiksi maahanmuuttokoordinaattorin palvelut ostetaan jatkossa kansalaisopistolta. Rakennuttamispäällikön ja tilapalvelupäällikön virat lakkautetaan.

Kaupunki säästää näin vajaat 400 000 euroa tänä vuonna ja yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa ensi vuoteen mennessä.

Yt-neuvottelut aloitettiin kaupungin heikon taloudellisen tilanteen takia. Viime vuoden tulos oli 6,8 miljoonaa euroa alijäämäinen. Erikseen pidettiin myös koronatilanteeseen liittyvät toiset yt-neuvottelut, jotka päättyivät lyhytaikaisiin lomautuksiin.

Jaa juttu: