Kauhava vähentää 35 henkilötyövuotta

KAUHAVAN kaupunki sai päätökseen yt-neuvottelunsa. Niiden tuloksena kaupungin henkilöstöstä vähennetään 35 henkilötyövuotta. Suurin osa tuosta luvusta, 25 henkilötyövuotta, on eläköitymisiä, mutta sen lisäksi henkilökuntaa irtisanotaan ja osa-aikaistetaan.

Esimerkiksi maahanmuuttokoordinaattorin palvelut ostetaan jatkossa kansalaisopistolta. Rakennuttamispäällikön ja tilapalvelupäällikön virat lakkautetaan.

Kaupunki säästää näin vajaat 400 000 euroa tänä vuonna ja yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa ensi vuoteen mennessä.

Yt-neuvottelut aloitettiin kaupungin heikon taloudellisen tilanteen takia. Viime vuoden tulos oli 6,8 miljoonaa euroa alijäämäinen. Erikseen pidettiin myös koronatilanteeseen liittyvät toiset yt-neuvottelut, jotka päättyivät lyhytaikaisiin lomautuksiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.