Kolme kirkkovaltuutettua jätti esityksen Kortesjärven seurakuntatalon säilyttämiseksi

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kirkkovaltuuston jäsenet Tarja Pellinen, Suvi Rantala ja Sirpa Saarijärvi ovat jättäneet kirkkovaltuustolle esityksen, jossa he vaativat, että seurakunta peruu kirkkoneuvoston alkuvuodesta tekemän päätöksen Kortesjärven seurakuntatalon käytön lopettamisesta vuoden lopussa. He esittävät myös, että seurakunnassa aloitetaan pikaisesti valmistelut, joilla turvataan Kortesjärven seurakuntatalon säilyminen jatkossakin kortesjärveläisten yhteisinä kokoontumistiloina.

Pellisen, Rantalan ja Saarijärven mukaan seurakuntatalon hylkäämispäätös asettaa seurakuntalaiset palvelujen osalta epätasa-arvoiseen asemaan.

Sen lisäksi he uskovat, että kirkkoneuvoston päätös perustui vaillinaiseen valmisteluun ja osin virheellisiin perusteisiin. Seurakuntatalo päätettiin poistaa käytöstä, koska sen ilmanlaatu on todettu pitkällä aikavälillä epäterveelliseksi. Kirkkoneuvoston ”vaillinaisella valmistelulla” ja ”osin virheellisillä perusteilla” Pellinen, Rantala ja Saarijärvi tarkoittavat sitä, että he uskovat, että seurakunta kiirehti tekemään sulkemispäätöksen omatoimisesti, ennen kuin terveysviranomaisille annettiin edes mahdollisuutta tulla sellaista tekemään.

–Olen itse kirkkoneuvoston jäsenenä ollut tekemässä päätöstä. Luotin esitystä hyväksyessäni täysin esittelytekstin mukaisiin tietoihin, joita esittelijä vielä siinä olevia tietoja vahventaen selvensi suullisessa esittelyssään, Pellinen sanoo.

Kortesjärveläiset uskovat, että vaikka seurakuntatalon käytöstä voikin aiheutua terveysongelmia rakennuksen työntekijöille, jotka ovat siellä joka päivä, niin sulkemispäätökselle ei ollut mitään kiireellistä pakkoa, ja seurakuntasalin lyhytaikaisen käytön pitäisi heidän mukaansa olla yhä mahdollista. He toivovat, että salin jatkokäyttömahdollisuuksia selvitetään vielä, sillä minkäänlaista korvaavaa tilaa seurakunnan tilaisuuksia, kuten hautajaisia tai kirkkokuoron harjoituksia, varten ei ole löydetty.

Mainos

NOIN 1 200 kortesjärveläistä eli lähes koko kappeliseurakunta allekirjoitti keväällä tuomiokapitulille osoitetun adressin seurakuntatalon puolesta.

–Huolimatta tuon adressin toimittamisesta myös kirkkoherralle eli kirkkoneuvoston puheenjohtajalle, ei adressissa esitetty pyyntö ole aiheuttanut mitään positiivisia reaktioita seurakunnan viranhaltijoiden keskuudessa, Pellinen sanoo.

Siksi hän katsookin, että hänen velvollisuutensa luottamushenkilönä on ryhtyä toimenpiteisiin kirkkoneuvoston päätöksen purkamiseksi.

–Seurakunta voi hyvin pienillä kustannuksissa huolehtia välttämättömistä korjaustoimenpiteistä, joiden jälkeen seurakuntataloa voi satunnaisesti muutama tunti kerrallaan käyttää kokoontumispaikkana. Kustannukset ovat niin vähäisiä, että seurakunnan nykyinen taloudellinen ahdinko ei ole noiden toimenpiteiden suorittamisen este. Mikäli seurakuntatalo suljetaan kirkkoneuvoston päätöksen mukaisesti vuoden lopussa, talon käyttömahdollisuudet sen jälkeen lienevät olemattomat, hän sanoo.

Jutusta korjattu kirjoitusvirhe 19.5. klo 13.50: Pellisen sitaatissa luki aiemmin, että hän olisi ollut “tekemättä” päätöstä, ei “tekemässä” sitä kuten hän oikeasti sanoi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.