Kaksineuvoisessa aletaan palata normaalia kohti

Julkaistu:

Aihe:

KORONATILANNE on koko Etelä-Pohjanmaalla rauhallinen, ja Suomen hallitus on alkanut palauttaa toimintoja kohti normaalia porrastetusti. Tämän vuoksi myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa on arvioitu, että tiettyjä toimintoja voidaan ryhtyä palauttamaan hallitusti kohti normaalia.

Hyvinvointiasemien sairaanhoitajan vastaanotot avautuvat viikolla 21. Vastaanotot toimivat osaviikkoisesti ja palvelevat vain ajanvarauksella kiireettömissä asioissa. Kaikki infektio-oireista kärsivät asiakkaat hoidetaan edelleen Kauhavan hyvinvointikeskuksen infektiopoliklinikalla.

Neuvola- ja fysioterapiavastaanotot palvelevat normaalisti.

–Kaksineuvoisen terveyskeskuksessa ei ole muodostunut jonoa palveluun pääsyn suhteen, vaikka olemme eläneet poikkeustilanteessa. Asiakkaiden asiat on hoidettu tavalla tai toisella, ja myös normaalit lääkärin vastaanotot toimivat, tiedotteessa kerrotaan.

Hoidon saatavuus oli 7. toukokuuta kiireettömään lääkärin vastaanotolle kahdeksan päivää.

–Ajan varaaminen kaikkiin toimintoihin on tärkeää, koska näin suojaamme kaikkia asiakkaitamme ja henkilökuntaamme, tiedotteessa sanotaan.

SUUN terveydenhuollossa on supistettu toimintaa erityisesti sen vuoksi, että suojavarusteiden riittävyyttä on pyritty turvaamaan. Suojavarusteiden saatavuus on parantunut, ja tämän vuoksi suun terveydenhuolto palauttaa toimintaansa vähitellen.

–Erityisesti suun terveydenhuollossa hoidetaan nyt lasten ja nuorten suun terveydenhuoltoa, oikomishoitoa sekä normaalia suun terveydenhuollon päivystystoimintaa ja mahdollisuuksien mukaan myös aikuisten suun terveydenhuoltoa.

Suun terveydenhuollon yksiköiden toiminta palautuu edellä kuvattuun 18. toukokuuta alkaen.

KEHITYSVAMMAISTEN ja mielenterveysasiakkaiden työ- ja päivätoimintojen osalta Kaksineuvoisessa odotetaan vielä sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintovirastojen ohjeistuksia.

–Työ- ja päivätoiminnat ovat sulussa, mutta niiden asiakkaiden palvelutarpeita hoidetaan ja pärjäämistä varmistetaan yksilöllisillä tavoilla. Myös muiden vammaispalvelujen asiakkaiden kohdalla on tehty yksilöllisiä järjestelyjä, joilla pyritään turvaamaan heidän hyvinvointinsa.

IKÄIHMISTEN ”Mitä kuuluu?” -puheluita soitetaan edelleen. Niitä on tässä vaiheessa soitettu erityisesti vanhimmille ikäryhmille.

–Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa halutaan suojata asiakkaina olevia ikäihmisiä, vaikka epidemiatilanne on hyvin rauhallinen. Kotihoidossa ja tästä päivästä alkaen myös asumispalveluissa käytetään maskeja suojaamaan asiakkaiden terveyttä. Tämä on ehdottomasti ennaltaehkäisevää toimintaa, ja perustuu STM:n sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin määräyksiin, tiedotteessa todetaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.