Yritykset ovat hyödyntäneet ELY-keskuksen koronarahoitusta kriisiajan ylittämiseksi

Julkaistu:

Aihe:

Koronarahoitushakemuksia on jätetty 29.4.2020 tilanteen mukaan Etelä-Pohjanmaalla yhteensä 648 kpl, haetun avustuksen määrä on yhteensä 15,94 milj. euroa. Päätöksiä on tehty 201 kpl, joista myönteisiä 168 kpl, yhteensä 1,28 milj. euroa.  

Tehdyistä päätöksistä suurin osa 156 kpl on tilanneanalyysejä, joissa avustuksen maksimimäärä on enintään 10 000 euroa.  Tilanneanalyysi on tukimuoto, jonka avulla yritys voi selvittää ja suunnitella mm. toimintaansa, uusia liiketoimintoja sekä tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriössä ja sen jälkeen.

Kehittämistoimenpiteisiin on avustusta myönnetty 12 yritykselle, jossa avustuksen määrä on enintään 100 000 euro.  Käsittelyyn tulleiden kehittämistoimenpidehakemusten joukossa on ollut melko paljon esityksiä, joiden sisältö on vastannut paremmin tilanneanalyysiä, jotka on yhdessä hakijan kanssa ja suostumuksella muutettu tilanneanalyyseiksi. Kehittämistoimenpiteet voivat kohdistua liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä osaamisen vahvistamiseen.

Toimialoittain tarkasteltuna koronarahoitus on kohdistunut laajasti eri toimialoille. Toimialoista painottuu ravintola ja ravitsemustoiminta baarit mukaan lukien, päätösten osuus on noin 17%. Erilaisille vähittäis- ja tukkukaupoille myönnetty rahoitusosuus on yhteensä 16%. Kuljetustoiminta mukaan lukien taksiliikenteen osuus on reilu 4%.  Erilaisten palvelujen tuottamisen osuus kokonaisuudesta n. 40%.

ELY-keskusten koronarahoitusta saaneet yritykset ja toimialajakauma päivitetään ELY-keskuksen sivulle valtakunnallisesti (ely-keskus.fi)

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keskusten-koronarahoituksen-jakautuminen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.