Kortesjärven koululaiset jatkavat lentosotakoululla kesään 2022 asti

Arkistokuva lentosotakoululta vuodelta 2019. Opettaja Tapio Pihlajaniemi kutsui Kortesjärven yläkoulun oppilaita oppitunnille, koska LSK:lla ei ollut koulunkelloja.

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti viimeviikkoisessa kokouksessaan yksimielisesti, että Kortesjärven yhtenäiskoulu jatkaa LSK Business Parkin tiloissa kesäkuuhun 2022 asti.

Kaupunki on neuvotellut huhtikuussa LSK BP Oy:n kanssa vuokrasopimuksen ehdoista. Sen kuukausivuokraa lasketaan syksyllä 15 prosentilla. Erillistilojen vuokraa alennetaan 20 prosentilla ja liikuntasalin vuokrasta sovitaan erikseen käytön mukaan. Tilojen kokonaisvuokraksi 1.8.2020–31.5.2022 väliselle ajalle tulee 274 000 euroa plus liikuntasalin vuokra.

Kouluruokailu siirretään kaupungin hoidettavaksi. Näin kustannukset laskevat noin 30 000 eurolla lukuvuodessa.

Kortesjärven yhtenäiskoulu on toiminut LSK Business Parkissa huhtikuusta 2019 lähtien. Kaupunginjohtaja Markku Lumio kirjoittaa esitystekstissään kaupunginhallitukselle, että kokemukset entisistä lentosotakoulun tiloista ovat pääsääntöisesti hyviä. Koska kustannuksia saatiin lisäksi laskettua, ei Kortesjärven koulun muutto väistöstä väistöön olisi Lumion mielestä ollut tarkoituksenmukaista.

NAHKALAN koulu, jonne kortesjärveläisoppilaita oli myös ehdotettu siirrettäväksi, tullee esiopetuksen käyttöön. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti viime viikolla äänin 8–4, että siellä järjestetään keskustaajaman lasten esiopetus sekä mahdollisesti myös esiopetuksen varhaiskasvatus.

Nahkalan koulussa ei sisäilmanäytteiden mukaan enää esiinny kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja, ja siellä on turvallista.

Jos Kortesjärven koululaiset olisi siirretty Nahkalaan, se olisi tullut jonkin verran halvemmaksi kuin LSK:lla opiskelu. Nahkala olisi maksanut kaupungille yhteensä 1,2 miljoonaa euroa vuosina 2020–22, kun LSK:lla opiskelu tulee maksamaan lähes 1,5 miljoonaa euroa.

HALLITUS päätti samassa kokouksessa hyväksyä Kortesjärven koulukeskuksen KVR-urakkatarjouspyyntöasiakirjat. Koulukeskuksen urakkakilpailutus käynnistetään.

KVR-urakassa suunnittelu ja rakentaminen ovat samalla taholla. Urakoitsijan näkemykset ja ideat huomioidaan jo suunnittelun aikana, minkä toivotaan laskevan kustannuksia. Perinteisempi malli rakennusurakoissa on, että ensin käytetään vuosi suunnitteluun, sen jälkeen kilpailutetaan urakointi ja sitten tehdään lisä- ja muutostöitä. Yleensä lisä- ja muutostyöt nostavat kokonaisurakan hintaa. KVR-urakka on myös nopeampi, koska siinä ei ole erillistä suunnittelu- ja urakointivaihetta.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syyskuussa 2020, ja valmista on tultava 18.3.2022 mennessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.