Maaliskuun lopussa 8174 työtöntä työnhakijaa

Työllisyystilanteessa on tapahtunut nopea käänne heikompaan. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimet heijastuvat erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna.

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 8174 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 2110 henkilöllä, eli 34,8 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 29,7 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 9,6 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,8 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.