Järviseudun alueen yhteistyö tiivistyy

Julkaistu:

Rekisteri palvelee kaikkia kesäasukkaita, ei pelkästään mökkiläisiä. Kohderyhmää ovat muun muassa myös karavaanarit ja muut kraatterijärven seudulla kesäaikaan viihtyvät.

Kunnanjohtajat tuovat tiedotukseen omista näkövinkkeleistään asioita. Tärkeänä yhteistyökumppanina on myös Kraatterijärven toimijat, jossa on jäseninä yrittäjiä koko alueelta. Nyt käynnistetty yhteistyö palvelee kaikkia alueen yrittäjiä.

Kesäasukasrekisterin rakentaminen aloitettiin Lappajärven markkinoilla ja nettisivuillamme jo viime kesänä. Mikäli olet jo aiemmin liittynyt jäseneksi rekisteriin, ei sinun tarvitse tehdä sitä uudestaan. Poikkeuksena tähän ovat ne henkilöt, jotka ovat vanhassa liittymiskaavakkeessa laittaneet ruksin markkinointikielto kohtaan, heidän tulee tehdä liittyminen uudestaan. Laittamalla ruksin markkinointikielto kohtaan, ei voi silloin saada näitä tiedotteita kuin poikkeustapauksissa. Syynä tähän on se, että nykyisten tiukkojen säännösten mukaan rajan vetäminen tiedottamisen ja markkinoinnin välillä on hyvin haasteellista. Koska tahdomme toimia lakien ja asetusten mukaisesti, emme voi lähettää esimerkiksi kuntien kesämarkkinoista sisältäviä tiedotteita. Roskapostin vaaraa näistä viesteistä ei kuitenkaan tule. Kaikki näitä tiedotteita koskeva viestintä tulee osoitteesta tiedotus@jarviseudunsanomat.fi

Viestien vastaanottajalistat tulevat salattuina, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Uudessa liittymislomakkeessa tulisi nyt rastia kohta: Annan luvan käytttää tietojani Järviseudun alueen kuntien ja Järviseudun Sanomien tiedotuksessa – Kyllä.

KESÄASUKASREKISTERIN lisäksi on luotu myös Kraatterijärven kesäasukkaat -Facebook-ryhmä, johon pääsee liittymään Järviseudun Sanomien Facebook-sivun kautta. Yhteistyökunnat tulevat jakamaan tiedotteita myös tämän kautta, ja he kaikki ylläpitävät sivustoa.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi kevään aikana vaikuttaa ryhmän toimivuuteen, mutta Facebook-ryhmään ja kesäasukasrekisteriin voi tästä huolimatta liittyä jo nyt.

Tulevaisuudessa rakennamme verkostoa asiakasta kuunnellen ja heidän vaikutusmahdollisuuksiaan lisäten, esimerkiksi kuntanäkökulmasta viestinnän osalta sitä, millaista tietoa kunnilta toivotaan. Lisäksi palveluita koskeva palaute tuo tietoa alueen yrittäjille heidän omien palveluidensa kehittämisessä. Yhteistyöstä julkaistaan lisätietoa kevään ja kesän aikana.

–Elvytämme yhteistyöllä myös kesäasukastapahtumakonseptia. Tärkeintä on jatkuvan dialogin synnyttäminen asiakkaan sekä palveluverkoston välillä. Kesätapahtumien osalta joudumme seuraamaan koronavirustilannetta. Tiedotamme lisää, kun asiat selviävät sanoo Lappajärven kunnan vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela.

ALUEEN tapahtumakalenteri on avattu osana kehittämistyötä. Jatkossa koko alueen tapahtumat on helppo löytää yhdeltä sivulta osoitteesta jarviseudunsanomat.fi/tapahtumakalenteri Kuntakohtaiset tapahtumat löytyvät jatkossakin kuntien omilta sivulta. 

–Nyt avattu yhteinen tapahtumakalenteri kokoaa koko alueemme tapahtumat yhdelle sivustolle, mikä voi vaikuttaa positiivisesti myös alueen matkailun kehittämiseen. Tapahtumatuottajien kannattaa hyödyntää mahdollisuutta, toteaa Kuusela

Kesäasukkaissa paljon potentiaalia

–KESÄASUKKAAT ovat reservissä olevaa potentiaalia, joita olemme jo pitkään halunneet palvella, toteaa Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.

Järviseudun alueen kuntien asukasluku kasvaa todella paljon lomasesongin aikana.

–Näillä keinoin voimme koota väen yhteen jakaa heille informaatiota.

Alasara sanoo, että kesäasukkaissa on ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita mökkikuntansa kehittämisestä.

–Uskon, että tuolla on paljon sellaista ammattitaitoa, jota voimme hyödyntää, kunhan saamme heidät mukaan.

VIMPELIN kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli sanoo, että myös Vimpelissä on vuosittain paljon kesäasukkaita.

–Heitä ei saa unohtaa, koska he tuovat alueelle paljon iloa ja elämää kesäaikaan.

Kesäasukkaiden määrästä ei ole ollut tarkkaa tietoa.

–Sitä on yritetty kaivaa, koska haluamme tiedottaa myös vapaa-ajan asukkaitamme. Tämän vuoksi kesäasukasrekisteri on erittäin tärkeä meidän kunnallemme.

Leijonanmieli sanoo, että kesäasukkaita voidaan tiedottaa vaikkapa vesi- ja viemärilain muutoksista. Esimerkiksi tällainen tieto on heillekin tärkeää.

–Ongelma on, että nämä ihmiset eivät välttämättä käytä perinteisiä tiedotuskanavia, mutta kesäasukasrekisteri mahdollistaa sen, että saadaan yhteys myös näihin henkilöihin.

EVIJÄRVEN kunnanjohtaja Teemu Kejonen kertoo, että Evijärvi liittyi rekisteriin, koska kunta suhtautuu hyvin myönteisesti konkreettiseen kuntayhteistyöhön.

–Tästä on hyötyä koko Järviseudun alueelle. Näemme tästä kokonaisuudesta, että siitä on saatavilla paljon käytännöllisiä hyötyjä.

Aivan kuin koko Lappajärven rantakunnissa, myös Evijärvellä on merkittävä määrä kesäasukkaita ja muita kunnassa vapaa-ajallaan viihtyviä. Kejonen sanoo, että kesäasukkaat ovat tärkeä kuntaan vireyttä ja elinvoimaa tuova kohderyhmä, jota keskitetty tiedotus palvelee hyvin.

–Lisäksi rekisteriin saadaan kerättyä kootusti yhteystietoja, mikä tukee viestintää nimenomaan kesäasukkaiden kanssa.

–KRAATTERIJÄRVEN toimijat ry ottaa ilolla ja innolla kesäasukasrekisterin vastaan. Sen kautta on mahdollisuus tavoittaa monta potentiaalista alueella vapaa-aikaansa viettävää, yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Keskinen toteaa.

Hyöty on varmasti molemminpuolinen. Kesäasukkaat saavat hyvää tietoa alueen palveluista ja tapahtumista.

–Matkailu- ja palvelualan yrittäjät puolestaan tavoittavat potentiaalisia asiakkaita. Hienoa, että yhteistyötä tehdään, mitä useampi on mukana sitä mielenkiintoisempi ja houkuttelevampi kokonaisuus saadaan aikaan myös asiakkaalle.

–Euroopan suurimman kraatterijärven ympärille koostuvasta matkailupalvelutarjonnasta löytyy monta mielenkiintoista kohdetta sopivan matkan päästä omalta vapaa-ajanasunnolta lähimatkailuun sekä kesävieraille tutustuttavaksi, Keskinen vinkkaa.

Kesäasukasrekisteri

  • Rekisteri kunnioittaa EU:n GDPR-asetusta
  • Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille
  • Tietoa jaellaan pääasiassa sähköpostitse uutiskirjeen muodossa
  • Myös Facebookissa Kraatterijärven kesäasukkaat Facebook-ryhmässä
  • Ryhmään voi liittyä Järviseudun Sanomien Facebook-sivun kautta
  • Rekisterin toteuttaa ja sitä ylläpitää Järviseudun Sanomat
  • Yhteistyökuntina toimivat Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Kraatterijärven kesäasukasrekisteriin voit liittyä tästä!

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.