Evijärven MLL tukee lapsiperheitä ruokakuluissa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

MANNERHEIMIN lastensuojeluliiton Evijärven paikallisyhdistys haluaa tukea evijärveläisiä lapsiperheitä koronapandemian aikana.

Käytännössä MLL aikoo antaa pientä avustusta sellaisen perheiden ruokakuluihin, joiden talous on tiukilla esimerkiksi lomautusten tai sairastelujen vuoksi, yhdistyksen sihteeri Elina Paalanen sanoo.

–Saimme viime joulun aikaan yksityiseltä henkilöltä lahjoituksen Evijärven vähävaraisille lapsiperheille jaettavaksi. Päätimme hyödyntää sen nyt, koska sitä jäi joululta. Ajattelimme, että tarvetta sille on enemmän nyt, hän kertoo. –Ihan tolkuttomia summia meillä ei ole annettavaksi. Itsekin vähän jännitämme, kuinka paljon kysyntää tulee olemaan.

Avustuksen suuruutta tai sitä, miten se käytännössä toteutetaan, ei ole vielä päätetty. Se riippuu siitä, moniko perhe sitä tarvitsee.

–Olemme miettineet, että joko annamme ruokalahjakortin paikalliseen ruokakauppaan tai sitten kokoamme jonkinlaisen ruokakassin elintarvikkeista.

HÄN kertoo, että yksityishenkilöltä saadun lahjoituksen lisäksi Evijärven MLL laittaa mukaan myös omia varojaan. Hän sanoo kuitenkin, että pienellä paikallisyhdistyksellä niitä ei kovin paljon ole.

–Ilman tällaista yksityistä lahjoitusta emme kovin montaa taloutta pystyisi auttamaan.

Hän lisää, että apua voidaan antaa myös, vaikka sitä hakevan perheen taloudellinen niukkuus ei johtuisikaan suoraan koronasta. Tarkoituksena on, että se menee todelliseen tarpeeseen.

–Tämä oli aika nopealla temmolla käyntiin polkaistu juttu.

Avustusta voi hakea puhelimitse suoraan yhdistykseltä tai sitten neuvolan kautta.

–Otimme neuvolankin mukaan yhteistyöhön, josko perheillä olisi matalampi kynnys hakea apua sitä kautta. Neuvolan kautta se onnistuu huomaamattomasti ja nimettömästi. Kaikista neuvolan kautta toimitettavista avustuksista on tieto ainoastaan heillä, eli me yhdistyksen väkikään emme tiedä, kenelle se menee, Paalanen sanoo.

–Ja toki me olemme itsekin vaitiolovelvollisia. Jos joku vie MLL:n puolesta avustuksen perille, niin se on hänen ja perheen välinen asia. Ei näitä huudella ja levitellä sen kummemmin.  

Paalanen lähettää terveiset evijärveläisperheille:

–Rohkeasti yhteyttä, jos vähänkin tuntuu siltä, että pienikin ruoka-avustus auttaisi. Sitä varten tässä ollaan asialla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.