Kortesjärven koulun väistöasia otettiin kaupunginhallituksen käsiteltäväksi

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 10. maaliskuuta, että Kortesjärven 1.–9.-luokkalaiset pysyvät väistössä lentosotakoululla.

Sivistysjohtaja Markku Viitasaaren esitys (Järviseudun Sanomat 19.3.2020) oli, että heidät siirrettäisiin syksyllä Nahkalan kouluun. Kauhavalaiskoulu jää syksyllä tyhjilleen, kun sen oppilaat muuttavat Kauhavan uuteen koulukeskukseen. Nahkalassa kortesjärveläislapsille olisi Viitasaaren mukaan ollut sopivan kokoinen ja valmiiksi kalustettu koulu.

Kortesjärveläisten opettaminen Nahkalassa tulisi kaupungille myös edullisemmaksi, koska kyseessä on kaupungin omistama rakennus, toisin kuin LSK Business Park, jossa koulu on vuokralla.

Tekninen johtaja Antti Hakola puolestaan on kertonut (Järviseudun sanomat 19.3.2020), että vaikka Nahkalan koulussa on ollut pahoja sisäilmaongelmia, niiden korjaamisessa on onnistuttu ja siellä on nykyisin turvallista opiskella.

Mainos

Viitasaaren esitys kaatui tuolloin kuitenkin äänin 1–8 (2 tyhjää). Lentosotakoululla pysymistä esitti Niina Mannismäki. Hän perusteli, että epävarmuustekijöitä on liikaa, ja riskit ovat liian suuret. Myös lentosotakoulun vuokra voidaan Mannismäen mukaan neuvotella nykyistä edullisemmaksi. 

Kaupunginjohtaja Markku Lumio on käyttänyt lautakunnan päätökseen kuntalain ja hallintosäännön mukaista otto-oikeutta. Kaupunginhallitus käsittelee asian seuraavassa kokouksessaan 20. huhtikuuta.

–Asia piti ottaa kaupunginhallitukseen, koska lautakunnalla ei ole valtuuksia tehdä vuokrasopimuksia kiinteästä tai irtaimesta omaisuudesta, Lumio kertoo.

Sen tarkemmin hän ei avannut, mitä hän aikoo kaupunginhallitukselle esittää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.