Kauhavan kaksien yt-neuvottelujen tilannekatsausta

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupungissa käydään kaksia yt-neuvotteluja.

Yt-neuvotteluista toiset johtuvat covid-19-poikkeusoloista, joiden takia kuntien ylläpitämistä palveluista on suljettu kouluja sekä esimerkiksi kirjastoja, museoita ja teattereita. Monien työntekijöiden työ keskeytyy tai käy mahdottomaksi työnantajasta riippumattomasta syystä. Kauhavan kaupungin palveluksessa tähän tilanteeseen joutuu kevään aikana muutamia kymmeniä työntekijöitä.

Nämä yt-neuvottelut saatiin päätökseen 8. huhtikuuta. Sen jälkeen voidaan antaa lomautusilmoituksia 30 päivän palkanmaksuvelvollisuudella. Tämä tarkoittaa sitä, että kenenkään palkanmaksu ei keskeydy ennen 9. toukokuuta.

 –Kaupunki pahoittelee tilannetta eikä lomauta ketään tarpeettomasti. Korvaavaa työtä järjestetään mahdollisuuksien mukaan, tiedotteessa kerrotaan.

SEN lisäksi kaupunginhallitus oli päättänyt 16. maaliskuuta yt-neuvottelujen aloittamisesta koko kaupungin henkilöstön kanssa. Niiden taustalla on kaupungin kahden viime vuoden aikana nopeasti heikentynyt taloudellinen tilanne.

Nämä yt-neuvottelut aloitettiin 24. maaliskuuta ja ne jatkuvat 7. toukokuuta saakka. Neuvottelujen ja niiden jälkeen tehtävien päätöksien tavoitteena on vähentää eri keinoin kaupungin tämän vuoden henkilöstömenoja 300 000 eurolla.

–Valittavilla keinoilla on merkitystä siihen, kuinka pysyviä vaikutukset talouteen ovat. Tähän mennessä neuvottelijat ovat kokoontuneet kaksi kertaa hyvässä hengessä.

Yt-neuvottelujen lisäksi voidaan käydä paikallisneuvotteluja, joissa mahdollisesti saatavat säästöt vähentävät tuota 300 000 euron säästötavoitetta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.