Pohjanmaan poliisin terveiset pääsiäisen viettoon

Tapahtumat, kuten pääsiäiskokot

Yli kymmenen osallistujan julkiset kokoontumiset ovat kiellettyjä. Mikään ei estä pääsiäiskokkojen polttamista, mikäli seuraa pelastuslaitoksen ohjeistusta, mutta yleisötilaisuuden järjestäminen kokkojen polttamisen yhteydessä ei ole sallittua.

Pysy kotona!

Tämän pääsiäisen poliisi kehottaa viettämään kotona lähimmän perheen kanssa. Vierailu omalla mökillä, mikäli se sijaitsee alueella missä muutenkin liikut käy päinsä, mutta matkustamista ympäri maata ei ole sopivaa tällä hetkellä. Muistakaa Uudenmaan maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset.

Huomio kenen kanssa olet tekemisissä, vältä kanssakäymistä ihmisten kanssa joita et muutenkaan tapaa. Vältä oleskelua ja kokoontumisia kappakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla – on meidän kaikkien yhteisellä vastuulla estää koronaviruksen leviäminen.

Kotihälytykset

Kotihälytykset, varsinkin niin sanotut metelikeikat ovat lisääntyneet jonkun verran. On vaikea sanoa johtuuko tämä madaltuneesta kynnyksestä ilmoittaa häiritsevästä metelistä, vai ovatko tapaukset lisääntyneet.

Myös perheväkivaltaan liittyvät kotihälytykset ovat jonkin verran lisääntyneet viime aikoina, mutta hyvin vähän. Poliisi muistuttaa aina tekmään ilmoituksen epäillystä perheväkivallasta.

Muuta

Rikollisuus on viime aikoina vähentynyt Pohjanmaalla. Ihmiset ovat vähemmän liikkeellä ja pysyvät enemmän kotioloissa mikä luultavasti on syy tähän positiiviseen kehitykseen. Huomioikaa kuitenkin mahdolliset netissä tai puhelimitse tulevat petosyritykset. Nämä eivät ole vähentyneet, päinvastoin vaikuttaa siltä että koronakriisi on aktivoinut huijareita.

Nyt pääsiäisenä on hyvä aika rauhoittua kotona perheen kanssa, nauttia raittiista ilmasta ja ehkä soittaa puhelu sukulaiselle. Pitäkää välimatka mutta myös huolta toisistanne. Pohjanmaan poliisi toivottaa kaikille rauhallista pääsiäistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.