Pääsiäisenä pöytään kotimaista lammasta ja itsetehtyä mämmiä

Mämmin teko mielletään usein vaikeaksi, vaikka sitä se ei ole. Arkistokuva

Julkaistu:

Aihe:

Lammas on vahvasti kotiutunut suomalaiseen pääsiäispöytään. Ruoka-, ravitsemus- ja kotitalousneuvonnan kehitysjohtaja Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta kehottaa suosimaan kotimaista lammasta pääsiäisen ruoanlaitossa.

–Kotimaista lampaanlihaa on nyt hyvin saatavilla kaupoista ja suoramyyntilammastiloilta johtuen ravintoloiden kiinniolosta.

Perinteisin lammasherkku on lampaanviulu eli luullinen paisti, mutta lammasta kannattaa käyttää monipuolisesti.

–Lampaasta voi tehdä erilaisia maistuvia patoja. Lammasjauheliha taipuu hyvin vaikka herkullisiksi pyöryköiksi. Lammasta voi myös grillata esimerkiksi kyljyksinä tai fileinä, Suontausta sanoo.

Mämmi-live opastaa mämmin teon saloihin

Lounais-Suomesta kotoisin oleva, maltaista ja ruisjauhoista imelletty mämmi, levisi muualle Suomeen teollisen valmistuksen myötä. Mämmin teko mielletään usein vaikeaksi, vaikka sitä se ei ole.

Mainos

– Mämmin valmistus vaatii vain jonkun verran aikaa, mutta kattilan äärellä ei tarvitse koko ajan seistä, Suontausta painottaa.

Tänä pääsiäisenä mämmin teon saloja voi opiskella Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livessä.

–Nyt kun ihmiset eivät voi kokoontua ruokakursseille, ratkaisivat ruoka-asiantuntijamme asian viemällä mämmikurssit sosiaaliseen mediaan. Toivotamme kaikki mämmin teosta kiinnostuneet lämpimästi mukaan yhteisölliseen mämmin valmistukseen Facebookissa tai Instagramissa.

Mämmi-ohjevideo Maa- ja kotitalousnaisten YouTube-kanavassa: https://www.youtube.com/watch?v=M9yFnqhxanY

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.