Seurakunnat tarjoavat poikkeustilanteessa tukea ja palveluita

Seurakunnat pyrkivät tarjoamaan apua mahdollisimman pitkälti ilman lähikontakteja. Keskusteluavun lisäksi on mahdollista saada myös konkreettista apua.

Julkaistu:

Aihe:

VIMPELISSÄ koronaan sairastuneet, karanteenissa olevat tai lomautetut, joilla ei ole läheisiä, jotka voisivat auttaa, voivat ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniaan. –Voin asioida kaupassa tai apteekissa asiakkaan puolesta. Heillä täytyy olla tili siellä, en ota vastaan rahaa tai pankkikortteja, kertoi diakoniatyöntekijä Eija Järvinen. –Voimme auttaa myös lahjoittamalla pieniä määriä ruokaa. Tähän mennessä avun tarvitsijoita on ollut muutamia. Budjetti on rajallinen. Avun tarpeen lisääntymistä ei ole vielä näkynyt.

Diakonian kotikäynnit ovat vaihtuneet puhelinsoitoiksi. Onnittelukäyntien muistamiset Järvinen toimittaa postilaatikkoon.

Kirkonmenot lähetetään nettisivujen kautta. Kirkon ovet pidetään jatkossa auki sunnuntaisin Jumalanpalveluksen jälkeen, jolloin seurakunnan työntekijöitä on tavattavissa. –Esirukouspyyntöjä voi lähettää nyt sähköpostilla, kertoi kirkkoherra Ilkka Lehto.

Muuten sielunhoitokeskustelut pyritään käymään puhelimitse. –Poikkeuksena ovet tietysti kuolevan kohtaamiset, mutta näihin tulee pyyntöjä normaalioloissakin aika harvoin. Netti on nyt se väline, jota käytämme seurakunnan sanoman välittämiseen. Seurakunnan tehtävä poikkeusoloissa on kertoa kaikkivaltiaan Jumalan mahdollisuuksista, vahvistaa ihmisten kriisinkestävyyttä ja tuoda toivoa.

HELLUNTAISEURAKUNNAN kokoontumiset ja Nisunjyvä-kahvilan toiminta on keskeytetty toistaiseksi. –Meillä ei ole koordinoitua toimintaa käytännön avun osalta, mutta moni yksittäinen seurakuntalainen tarjoaa apuaan asiointiin riskiryhmään kuuluville, totesi hallituksen puheenjohtaja, vanhimmiston jäsen Tapani Harju. –Evankelistan ja vanhimmiston yhteystiedot löytyvät nettisivultamme. Meille voi soittaa, jos haluaa keskustella. Nettisivulta löytyy myös taltiointeja kokouksista ja jumalanpalveluksista.

ALAJÄRVEN seurakunta lähestyy näinä viikkoina yli 70-vuotiaita jäseniään puhelimitse. Soitot toteutetaan mahdollisimman moniin koteihin. Puhelimitse kysytään kuulumisia ja annetaan mahdollisuus keskustelulle. Lisäksi jäseniä muistutetaan tarpeen mukaan myös seurakunnan ja kunnan palveluista. Alajärvellä on 1 840 ja Lehtimäellä 350 yli 70-vuotiasta evankelisluterilaisen kirkon jäsentä. –Diakoniatoimisto on suljettu, mutta työntekijät palvelevat puhelimitse ja arvioivat avun tarvetta, kertoi tiedottaja Tiina Akomeah.

Seurakunta on avannut päivystävän puhelimen, jossa seurakunnan työntekijä on kaikkien ja kaikenikäisten tavoitettavissa päivittäin kello 12-19.

ALAJÄRVEN Helluntaiseurakunta tarjoaa apuaan rajallisen resurssinsa vuoksi vain seurakuntaan kuuluville. –Aloimme soitella jo ensimmäisellä kriisiviikolla yli 80-vuotiaille seurakuntalaisille, nyt on tavoitettu jo 75-vuotiaat ja osa 70-vuotiaistakin, kertoi pastori Kari Korhonen.

Hän oli itse tuolloin juuri palannut matkalta, ja alkuhässäkän jälkeen ehti tarttua itse puhelimeen. –Ihmiset ovat olleet yllättävän hyvällä mielellä. Kukaan ei ole ollut yksin; lapset, sukulaiset ja naapurit tarjoavat asiointiapua. Tosi monella heistä on netti käytössä, joten he voivat seurata jumalanpalvelusta suorana lähetyksenä tai katsoa tallenteen. Tämä on iso muutos lapsille ja nuorillekin. Nuorisotyöntekijämme on toteuttanut junnuiltoja etäyhteydellä. Myös toiminnassamme aktiivisesti mukana olevien lapsiperheiden äiteihin on otettu yhteyttä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.