Muistiliitolta tukea muistisairaille ja heidän läheisilleen

Julkaistu:

Aihe:

Maanantaista 6. huhtikuuta alkaen puhelin on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12–17 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–15 numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Ruotsinkielinen Minneslinjen päivystää entiseen tapaan tiistaisin klo 14–17 samassa numerossa.

– Tukipuhelimeen voi soittaa, jos pandemiaan ja muistisairauksiin liittyvät asiat mietityttävät, sanoo Muistiliiton neuvontakoordinaattori Mailis Heiskanen.

Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset eli maakunnallisten Muistiluotsi-asiantuntija- ja tukikeskusten työntekijät. Tukipuhelimeen voivat soittaa sekä muistisairaat ihmiset että heidän läheisensä.

Vertaistukea muistisairaiden läheisille ja omaishoitajille antaa Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelin. Puhelin on avoinna joka päivä klo 17–21 numerossa 0800 9 6000 (maksuton).

– Vertaislinja-tukipuhelimessa puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat, kertoo Heiskanen.

Muistiliitto on kerännyt sivuilleen myös tietoa esimerkiksi siitä, miten koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta tilanteesta kannattaa kertoa muistisairaalle ihmiselle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.