Muistiliitolta tukea muistisairaille ja heidän läheisilleen

Muistiliiton Muistineuvo-tukipuhelin antaa muistisairauksiin liittyvää neuvontaa sairastuneille ja läheisille. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia puhelin laajentaa aukioloaikojaan.

Maanantaista 6. huhtikuuta alkaen puhelin on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12–17 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–15 numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Ruotsinkielinen Minneslinjen päivystää entiseen tapaan tiistaisin klo 14–17 samassa numerossa.

– Tukipuhelimeen voi soittaa, jos pandemiaan ja muistisairauksiin liittyvät asiat mietityttävät, sanoo Muistiliiton neuvontakoordinaattori Mailis Heiskanen.

Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset eli maakunnallisten Muistiluotsi-asiantuntija- ja tukikeskusten työntekijät. Tukipuhelimeen voivat soittaa sekä muistisairaat ihmiset että heidän läheisensä.

Vertaistukea muistisairaiden läheisille ja omaishoitajille antaa Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelin. Puhelin on avoinna joka päivä klo 17–21 numerossa 0800 9 6000 (maksuton).

– Vertaislinja-tukipuhelimessa puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat, kertoo Heiskanen.

Muistiliitto on kerännyt sivuilleen myös tietoa esimerkiksi siitä, miten koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta tilanteesta kannattaa kertoa muistisairaalle ihmiselle.

Jaa juttu: