Marttojen neuvonta palvelee etäopetusta

Arjen hallinta on erityisen tärkeää nyt, kun elämme poikkeustilanteessa. Marttojen kotitalousneuvonta ja siihen liittyvät aineistot palvelevat oppilaitoksia, joilla on suuri tarve etäopetukseen soveltuvalle materiaalille. Marttojen tuottamat aineistot on nyt koottu opettajien ja opiskelijoiden käyttöön Aikaa oppia -verkkosivuille.

Verkko-opinnot ovat tällä hetkellä ainoa mahdollisuus osallistua ja vahvistaa omaa osaamista.Monet opettajat pohtivatkin, miten etäopetusta voidaan toteuttaa ja mistä saadaan monipuolista aineistoa. Etäopiskelu tarjoaa mahdollisuuden kannustaa oppilaita kasvattamaan arjen taitoja uusilla tavoilla. Opetussuunnitelman ja ilmiöpohjaisen lähestymisen pohjalta on mahdollista käsitellä kotitalouteen ja myös esimerkiksi varautumiseen liittyviä aiheita monesta eri näkökulmasta.

Marttojen sisällöt palvelevat kaikenikäisiä oppijoita

Martat.fi-verkkopalvelu sisältää runsaasti kotitalousopetuksen aineistoa, jota voidaan hyödyntää koulunkäynnin materiaalina ja itsenäisessä opiskelussa. Peruskoulun opettajille ja oppilaille on tarjolla tietoa muun muassa kotivarasta, kodin siivouksesta sekä kestävästä ja turvallisesta ruoasta. Marttojen sivuille on koottu myös aineistoja, joiden pohjalta voidaan pohtia omaa kulutusta ja talouden suunnittelua.

Marttojen aineistot ovat helposti lähestyttäviä ja käytännönläheisiä. Ne soveltuvat kaikenikäisille ja erityyppisille oppijoille. Esimerkiksi martat.fi/pikkukokki-sivujen vinkit ja ideat sopivat vaikkapa esikoulutehtäviksi. Martat ovat mukana myös osaamiskiekossa, ja Marttojen aineistossa on useita kokonaisuuksia, jotka soveltuvat osaksi toisen asteen opintojen perustutkintoja.

Uudet Aikaa oppia -verkkosivut kokoavat aineistot yhteen

Kaikki yllä mainitut sisällöt on koottu Marttojen uusille Aikaa oppia -verkkosivuille osoitteeseen www.martat.fi/aikaa-oppia. Sivuja päivitetään ja täydennetään kevään aikana.

Marttajärjestöllä on ollut suomalaisen kansalaiskasvatuksen kentällä merkittävä rooli jo 120 vuoden ajan. Aiemminkin poikkeusoloissa, kuten sota- ja lama-aikoina, Marttojen neuvonnan merkitys on korostunut.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.