Hyvinvointikeskukselle kolme miljoonaa, yritysten vuokranmaksuun joustoa

Julkaistu:

Aihe:

KAUPUNGINHALLITUS myönsi Kauhavan hyvinvointikeskus oy:lle uuden, enintään kolmen miljoonan euron suuruisen lainan yhden vuoden ajaksi hyvinvointikeskuksen rakentamista varten. 

Kolmen miljoonan euron lyhytaikainen rahoitus on osa hankkeen kokonaisbudjettia, joka on yli 18 miljoonaa euroa. Hankkeen varsinainen rahoitus kilpailutetaan lähiaikoina. 

–Ennen kuin on selvillä, mikä taho lainoittaa, tarvitaan tämä alkupotti, jotta saadaan hanke liikkeelle, kaupunginjohtaja Markku Lumio kertoi Komiat-lehdelle. 

Hyvinvointikeskuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä. Valmista pitäisi olla keväällä 2022. Nykyiset palvelut pysyvät käytössä rakentamistöiden ajan. 

Uuteen hyvinvointikeskukseen tulevat vuokralaisiksi Kaksineuvoinen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja yksityisiä toimijoita, kuten Härmämedi. 

KOKOUKSESSA käsiteltiin myös koronavirusepidemian vaikutuksia kaupungin liike-elämään.  

Kaupungille ja Kauhavan yrityskiinteistöt oy:lle on tullut talousvaikeuksissa painivilta yrityksiltä pyyntöjä vuokran alentamisesta tai kokonaan maksuvapaista kuukausista. Osalla yrittäjistä toiminta on lakannut väliaikaisesti kokonaan.  

Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Markku Lumion esityksen mukaisesti, että se ”suhtautuu suopeasti” näihin vuokranalennuspyyntöihin. Koronaepidemian aikana kaupunki voi antaa maksuaikaa vuokrille tapauskohtaisesti 1–3 kuukautta. Koronaepidemian kuukausina myöhemmin laskutettavaan vuokraan palataan tapauskohtaisesti tilanteen selkiinnyttyä. 

–Ensisijaisena työvälineenä yrityksen selviytymisen varmistamisessa tulee kuitenkin olla valtion tarjoamien tukimuotojen hyödyntäminen ja toissijaisesti kaupunkikonsernilta saadut mahdolliset joustot, Lumio sanoo. 

Kaupunginhallitus vetoaa, että myös muut kaupungissa toimivien yritysten vuokranantajat joustaisivat vuokranmaksussa. 

Kaupunki ja yrittäjät ovat myös perustaneet varautumisryhmän koronaviruksen takia ongelmiin joutuneita yrityksiä varten. Sen tavoitteena on edistää paikallisten yritysten toimintakykyä poikkeusoloissa ja tehostaa tiedotusta yrityksille siitä, miten erilaiset toimijat pystyvät käytännössä auttamaan heitä. Ensimmäisessä kokoontumisessaan se kokosi listan työkaluista, jotka tarjoavat yrityksille neuvontaa ja rahoitusta. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.