Kauhavan kaupunki voi lomauttaa jopa 50 koronan takia

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupungin yt-neuvottelut alkoivat viime viikolla.

Niiden tavoitteena on säästää tämän vuoden henkilöstömenoista 300 000 euroa. Yt-neuvottelut koskevat kaupungin kaikkia toimialoja ja alustavan arvion mukaan noin 65–75 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen saavuttaminen edellyttää todennäköisesti irtisanomisia, osa-aikaistamisia ja viime sijaisena keinona lomautuksia. 

Kaupungin taloudellisesta tilanteesta johtuvien yt-neuvottelujen rinnalle on kuitenkin noussut uusia henkilöstöä uhkaavia vähennyksiä, jotka johtuvat koronaviruksesta.

Koska moni paikka on kiinni epidemian vuoksi, monelta kaupungin työntekijältä on keskeytynyt tai loppunut työt. Poikkeustoimet kohdistuvat eniten koulutoimeen ja elämänlaatupalveluihin.

Kaupunki joutuukin lähipäivinä lomauttamaan todennäköisesti jopa 50 työntekijää, kertoo kaupunginjohtaja Markku Lumio viimeperjantaisessa blogikirjoituksessaan kaupungin nettisivuilla.

–Näille työntekijöille tarjotaan korvaavaa työtä mahdollisuuksien mukaan. Kaupunki pahoittelee osaltaan syntynyttä tilannetta, Lumio kirjoittaa.

Hän kiittää kuitenkin, että sivistyshallinto ja koulut ovat kantaneet suurimman vastuun ja selviytyneet hyvin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.