Kauhavan kaupunki aloitti oman kauppakassipalvelunsa

Julkaistu:

Aihe:

MYÖS Kauhavan kaupunki otti viime viikolla käyttöön oman kauppakassipalvelunsa ikäihmisiä varten.

Käytännössä kyseessä on palvelunumero, jossa ikäihmisiä neuvotaan kotiinkuljetus- ja asiointipalveluita tarjoavien yrityksien palveluiden äärelle. Samalla heitä opastetaan tilauksien teossa. Jos yksityisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, asiointiapua on mahdollista saada myös kaupungin työntekijöiltä.

Numero on 040 619 6134. Siihen voi soittaa arkisin kello 7–15.

Numeroon voivat soittaa myös kaukana asuvat omaiset, jotka haluavat auttaa Kauhavalla asuvia ikäihmisiään.

Jatkossa samasta numerosta saa apua myös apteekkiasiointien järjestämiseen.

–Kauppakassi- ja apteekkiasiointipalvelulla halutaan turvata myös sellaisten yli 70-vuotiaiden arkea kotona, jotka eivät ole kotipalvelun piirissä, ja joilla ei ole omaisia tai ystäviä, jotka voivat asioida hänen puolestaan. Se auttaa myös heitä, joille kaupallisten palveluiden käyttö, esimerkiksi sähköpostitilaukset, olisivat hankalia, kaupungin palvelupäällikkö Eeva-Liisa Kero kertoo.

Epidemian vuoksi kaupunki toimittaa kotipalveluaterioita myös muille kuin kotipalvelun piirissä oleville. Ylihärmän, Alahärmän ja Kortesjärven alueella niitä voi tilata samasta kaupungin kauppakassipalvelunumerosta. Kanta-Kauhavan alueella kotipalveluateriat tilataan Helmirannasta.

–Kotipalveluaterioiden tilaukset ovatkin lisääntyneet jo 20–30 henkilöllä viime viikkojen aikana, Kero sanoo.

PARHAILLAAN kaupunki kokoaa myös nettisivuilleen luetteloa alueen yritysten koronan aikana tarjoamista erityispalveluista.

Ruokakaupoista ainakin K-Supermarket Kauppatie, K-Laaksovirta ja K-Market Härmä järjestävät omia kotiinkuljetuspalveluitaan. M-Market Ylihärmällä on keräilypalvelu, jossa asiakkaalle voidaan noutaa kaupasta valmiiksi kerätty kauppakassi.

Moni kahvila ja ravintola myy nyt ruokaa mukaan pakattuna. Myös eri tavoillaatoteutettuja kotiinkuljetuksia on esimerkiksi Asian Diamondilla, Pedro’s kebab pizzerialla, Bulut kebab-pizzerialla, Leipomo-konditorio T. Paalasella ja Kauhavan ravintolalla.

Myös muut yritykset kuin kaupat ja ravintolat voivat ilmoittaa tarjoamistaan erityispalveluista kaupungin yrityspalvelusihteeri Ulla Karille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.