Maikin Maukkaat on Vimpelin ensimmäinen 4H-yritys

Maria Koivukoski teki Omar-juustokakun etäopiskelupäivän vastapainoksi.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Koivukoski kuuli Leader Aisaparin nuorisorahastosta, ja haki avustusta monitoimikoneen hankkimiseen. Koneesta onkin ollut iloa ja apua leivonnaisia valmistaessa.

Lukiossa toista vuotta opiskeleva Koivukoski perusti alkuvuodesta yritykselleen Instagram-tilin, mutta ei ole talven aikana mainostanut vielä sen kummemmin, koska halusi panostaa kevään ylioppilaskirjoituksiin. –Muutaman tilauksen olen kuitenkin toimittanut ja olen saanut hyvää palautetta kakuista. Muutenkin vastaanotto on ollut oikein kannustava.

Hän toivoo yrityksen työllistävän kesän aikana ja samalla kertyvän taskurahaa. –Lisäksi odotan saavani hieman kokemusta myynnistä, mainostamisesta, kirjanpidosta sekä muista yritystoiminnan taidoista, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Yritystoiminnalle parhaillaan käynnissä olevat poikkeusolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset. –Kakku piristää arkea kotona tai vaikka työpaikan kahvipöydässä ja kruunaa pienenkin juhlahetken, Koivukoski vinkkaa. –Voin toteuttaa lähes millaisia vain leivonnaisia, mutta suolaisia leivonnaisia en ole kovin paljon leiponut.

LEIPOMINEN on minulle ajatuksia tyhjentävää puuhaa ja mukavaa ajanvietettä. Se on hyvää vastapainoa opiskelulle. Leipomisessa voi olla myös luovaa, mikä tekee siitä myös tavoitteellista; kakusta pitäisi aina saada hieno. Leivon vapaa-ajallani muuten vaan usein kakkuja, mutta niiden lisäksi tykkään leipoa esimerkiksi keksejä ja piirakoita sekä joskus sämpylöitä ja pullaa. Varsinkin pikkuveljeltä tulee usein leipomustoiveita, joita sitten yritän toteuttaa, kertoo Maria Koivukoski.

Leipominen onkin siitä hyvä harrastus, että siitä pääsee lähipiirikin nauttimaan aika ajoin.

Hän pitää eniten erilaisten hyydykekakkujen tekemisestä, sillä niiden koristelussa voi olla melko luova. –Oma lempparini maun suhteen on kuitenkin perinteinen kinuski-kermakakku mansikkatäytteellä.

Koivukoski harrastaa leipomisen lisäksi pianon soittoa sekä 4H-kerhon vetämistä. Hän kuuluu myös Vimpelin nuorisovaltuustoon. –Lukion jälkeen ajatuksena olisi hakea opiskelemaan lääketiedettä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.