Jääkäriseminaari ja veteraanipäivän juhla peruttiin

Hanna Rieck-Takala kertoo, että jääkäriseminaari järjestetään joko syksyllä tai sitten se siirtyy vuodella. Arkistokuva.

Julkaistu:

Aihe:

PERINTEINEN jääkäriseminaari, joka oli tarkoitus järjestää Kortesjärven liikuntatalolla sunnuntaina 26. huhtikuuta, on odotetusti peruttu Covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi.

Museointendentti Hanna Rieck-Takala kertoo, että uudesta ajankohdasta ei ole vielä päätetty.

–Joko seminaari järjestetään syksyllä tai se siirtyy vuodella. Jos mahdollista, järjestetään syksyllä ainakin kolmatta jääkäriteemapäivää.

Tilaisuuden ohjelmassa olisi ollut muun muassa erilaista puheohjelmaa, paneelikeskustelu sekä Jägarbataljonen 27 och Finlands frihetskamp -kirjan esittely.

–Kustannuksia ei onneksi ehtinyt vielä syntyä juurikaan, mutta järjestäjätahojen ja osallistujien aikatauluihin peruutus on vaikuttanut. Luennoitsijat ehtivät jo tehdä töitä esitelmiensä eteen, Rieck-Takala sanoo.

Mainos

Jääkäriseminaarin järjestävät vuosittain Kauhavan kaupunki, Suomen jääkärimuseo, Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry, Jääkärisäätiö ja Suomen jääkärimuseon ystävät ry.

Myös kansallisen veteraanipäivän juhla, joka olisi ollut Härmän kylpylässä maanantaina 27. huhtikuuta, on peruttu. Veteraanipäiväjuhlan järjestävät vuosittain yhteistyössä Kauhavan kaupunki ja Pihkahovi-säätiö.

SUOMEN jääkärimuseo on toistaiseksi suljettu epidemian vuoksi, samoin Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseo ja moni muukin paikka.

Työ kulissien takana jatkuu siitä huolimatta. Rieck-Takalan päivät kuluvat vastaillessa asiakkaiden ja tutkijoiden tiedusteluihin, järjestelemis- ja luettelointitöitä tehdessä ja omassa tutkimustyössä.

–Kauhavan kaupungin kulttuuritiimin kanssa pohdimme, mitä voisimme tarjota kaupunkilaisille näinä aikoina — ja miten, Rieck-Takala sanoo. –Onneksi saatiin toteutettua ennen sulkua ainakin osan kulttuurikasvatussuunnitelmasta. Toivottavasti tilanne ei kestä monta kuukautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.