Kriisistä selvitään toimintaa sopeuttamalla ja uutta kehittämällä

Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala kertoo monien yritysten jo kehittäneen uusia toiminta- ja palvelumuotoja. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Osa yrittäjistä on kuitenkin jo tarttunut toimeen ja alkanut sopeuttaa omaa toimintaansa muuttuneeseen tilanteeseen. –Jokaisella yrittäjällä on oman näköisensä ratkaisut. Esimerkiksi liikuntakeskus FitFactory on tehnyt jo jumppavideoita verkkokauppaansa, ja kaupan alan yritykset toimittavat tuotteita asiakkaan postilaatikkoon tai kotiovelle. Moni kivijalkamyymälän pitäjä suunnittelee verkkokaupan perustamista. Sellainen on tässä tilanteessa kultaakin kalliimpi. Monen yrittäjän mainonta keskittyy nyt entistä enemmän someen.

Jos henkinen jaksaminen riittää, on hyvä aika kehittää ammattitaitoaan ja luoda uusia ideoita ja toimintamalleja.

ENSIHÄTÄÄN yrittäjän on otettava yhteyttä pankkiinsa ja sovittava maksujärjestelyiden muutoksista. –Verottaja on toinen tärkeä kontakti. Myös vuokranantajaa ja kirjanpitäjää kannattaa konsultoida. Yrittäjien sivulla on tsekkauslista, jossa on ensimmäiset hoidettavat stepit, jos ongelmia alkaa tulla.

Mainos

NORMAALISTA poikkeavassa tilanteessa kaikkien negatiivisten puolien keskellä on nähtävillä myös jotain hyvää. –Arvostus yrittäjyyttä ja yrittämistä kohtaan on noussut. Pelko siitä, ettei yrittäjiä enää ehkä ole, on nostanut arvostusta. Myös Suomen omavaraisuutta osataan arvostaa nyt entistä enemmän. Toivottavasti myös kunnioitus maatalousyrittäjiä kohtaan nousisi oikealle tasolle.

Hetkellinen tyrmäys oli Kujalan mukaan yrittäjille niin suuri, että hanskat tippuivat hetkeksi kädestä, mutta jaloille noustaan ja elämä jatkuu toisia tsempaten. –Somessa löytyy tsemppareita, jotka kannattelevat ja yhdessä pohditaan keinoja, miten tästä selvitään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.