Saarijärven ympäri pääsee nyt kuivin jaloin

Saarijärven pitkospuut olivat Timo Kontiaisen vetämä hanke. Arkistokuva.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN Saarijärven ympäri pääsee nyt patikoiden, kun järven eteläpäähän tehtiin maaliskuun alkupuolella 200 metriä pitkospuupolkua.

–Kymmenen vuoden ajan olen kuunnellut toiveita, että jos saisi polun järven ympäri, sanoo hankkeen isä Timo Kontiainen. –Järven eteläpäässä oleva talvitie oli niin märkä ja upottava, ettei siellä päässyt lenkkareilla kulkemaan.

Hän sai metsäpalstojen omistajilta luvan pitkospuupolun tekemiseen. Kaupungin liikuntatoimi rahoitti hankkeen, ja lankut ostettiin Kestopalkilta. Kökkään hän sai avuksi muutaman miehen.

–Satsattiin laatuun, ei määrään. Kiitokset Arto Kontiaiselle, Lauri Mattilalle, Kimmo Rantaselle, Kari Roosille ja Aarno ja Lasse Förstille.

Järven kiertävä polku on kokonaisuudessaan 6,8 kilometriä pitkä. Kontiainen on itse ehtinyt käydä kulkemassa siellä jo muutaman kerran.

–Se kulkee Leipätietä, maantietä, mökkitietä ja polkua. Saarijärven maisemat on tosi mukavat patikoida: moninaiset ja vaihtelevat. Toivottavasti ihmiset rupeavat liikkumaan siellä.

Kontiainen käy vielä tarkistamassa pitkospuita silloin tällöin, sillä routa sulaessaan vääntelee niitä.

–Sitä joutuu vähän korjailemaan vielä. Kannattaa olla varovainen. Viitoituskin on vähän kesken, Jokelan Mauri kehittelee sitä nikkarinverstaassaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.