Korona ei ole uhka osuusmeijerin toiminnalle

Heli Kivikangas poseerasi remontoidun meijerin avajaisissa viime keväänä. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN osuusmeijeri on yksi yritys, joka toimii toistaiseksi normaalisti, kertoo työntekijä Heli Kivikangas.

–Myymälän puolella käsidesiä on mennyt hyvin paljon. Sitä on käyty kyselemässä. Meilläkin on tällä hetkellä sellainen tilanne, että löytyy noita viiden litran kanistereja, mutta pumppupullot ovat loppu. Niitä on tilauksessa, ja nyt vain odotellaan, saadaanko niitä jossain vaiheessa.

–Maidonvälityspuoleen tämä ei suuremmin vaikuta, paitsi mitä nyt on tullut ohjeistuksia maitoautojen keräilystä.

Torstai oli ollut ensimmäinen hiljaisempi päivä. Sitä ennen elintarvikkeet olivat tehneet kauppansa lähes normaalisti.

–Kun kassalla ei tarvitse olla niin paljon, olemme tehneet kaikenlaisia muita rästihommia. Desinfioimme ovenkahvoja ja kylmiöiden kahvoja, ja yritämme pitää kaikki paikat mahdollisimman puhtaina.

Liikettä on toistaiseksi pidetty auki normaalisti.

–Niin on melkein pakkokin tehdä, kun meillä on kerran kaikenlaisia karjataloustarvikkeita, rehuja, maitojauheita ja muuta sellaista. Katsotaan sitten jatkossa, mennäänkö samoilla aukioloajoilla, vai pitääkö niihin tehdä jotain supistuksia, jos tämä hiljenee tästä — mutta vielä nyt ainakin mennään näin.

Kivikangas ei näe, että korona olisi uhka osuusmeijerin olemassaololle.

–Kevät tulee, ja viljelijöiden on pakko ruveta peltotöihin, ja ruokaa menee samalla tavalla, jos ei vähän enemmänkin, hän toteaa. –Ainut isompi uhka on mielestäni se, jos kaikki työntekijät sairastuisivat, kun meitä ei kuitenkaan ole kuin kaksi vakituista ja yksi joka tulee tarvittaessa töihin. Sitten se rupeaisi jo vaikuttamaan, kun liikettä ei voitaisi pitää auki.

Hän sanookin, että osuusmeijeriin voi tulla ostoksille ihan normaalisti.

–Hyllyissä on tavaraa ainakin tällä hetkellä ihan hyvin, ja yritetään täydentää varastoja sitä mukaa, kun vain tavaraa saadaan. Pyritään pitämään paikat puhtaina, ja käsidesiä löytyy asiakkaiden käyttöön.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.