Kiireetön hammashoito keskeytyy maanantaina

Julkaistu:

Aihe:

Kiireellinen hoito tullaan järjestämään puhelimitse tapahtuvalla ajanvarauksella Alajärven toimipisteessä kuten tälläkin hetkellä. –Kiireellinen hoito koskee lohkeamia, jotka häiritsevät potilaita ja ongelmia, jotka mahdollisesti tulevat aiheuttamaan ongelmia lähitulevaisuudessa. Muut asiat pyritään siirtämään eteenpäin. Tärkeää on, että hoitoon tulevilla ei saa olla hengitystieinfektio-oireita, vaan silloin pyritään lykkäämään hoitoa särkylääkkeiden avulla. Jos oireita on, on otettava yhteys hammashoitoon etukäteen, jotta voidaan pohtia, miten toimitaan.

–Tarvittaessa meillä on varusteet, joilla hoidetaan, jos ei voida odottaa infektion menemistä ohi. Aikoja tullaan paljon perumaan, eikä uusia ajanvarauksia tehdä. Uusia aikoja tullaan ilmoittamaan, kun epidemiatilanne sen sallii.

Päätös perustuu sekä henkilökunnan suojaamiseen, että suojavarusteiden säästämiseen mahdollisen kriisitilanteen varalle. –Hammashoidossa käytetään työkaluja, jotka aiheuttavat aerosolimuodostuksen koko vastaanottohuoneeseen ja tutkimusten mukaan koronavirus voi pysyä huoneilmassa useita tunteja tarttumiskykyisenä, kertoi Anttila. –STM on kehottanut arvioimaan alueellisesti tilannetta ja keskeyttämään kiireetöntä hoitoa, jos tilanne näin vaatii.

Hammashoidon henkilöstön hyödyntäminen muihin työtehtäviin sisältyy perusturvan varautumissuunnitelmaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.