Perusturvan terveiset ikäihmisille: ”Masentua ei kannata”

Perusturvan johtoryhmä, joka toimii myös pandemiajohtoryhmänä poikkeustilan ajan, tiedotti varautumisesta maanantaina. Kuvassa vs. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti.

Julkaistu:

Aihe:

Hän lähettää terveisiä yli 70-vuotiaiden nuoremmille omaisille, että nämä olisivat paljon yhteydessä ikäihmisiin poikkeuksellisessa tilanteessa. –Puhelimitse, ja joka osaa tietokonetta käyttää, sitä kautta, ja huolehtisivat heidän ruokatilanteestaan ja yrittäisivät piristää: tässä ei haluta eristää ketään kotiin, vaan säästää heidät tartunnalta. Masentua ei kannata! Voi käveleskellä luonnossa, tehdä pihatöitä, käydä kaupassakin, kunhan välttelee ihmisjoukkoja. Voihan siellä mummun ja papan luona piipahtaa, kunhan pitää väliä, mennä vaikka pihalle kävelemään, totesi Ylilahti. –Kannattaa ylläpitää terveellisiä elämäntapoja ja normaaleja arkirutiineja, jatkoi vs. hoivan ja hoidon palvelujohtaja Birgitta Luoma-aho.

–Ulkopaikkakuntalaisten vierailuja kannattaa välttää, Stogiannidis huomautti. –Ei täältä muualle eikä muualta tänne, suositteli tartuntatautilääkäri Leena Uusitalo. –Vain sen verran kuin on pakko!

UUSI huolipuhelin on avattu. Numerossa 06 2412 7800 vastaa terveydenhoitaja, jolle voi esittää kysymyksiä koronasta ja saada toimintaohjeita siihen liittyen. –Ei tarvitse jäädä yksinään miettimään asioita, Ylilahti totesi.

Asiakasohjausyksikköön voi soittaa, jos haluaa tilata valmiin ruuan kotiin tai kysyä palveluliikenteestä. Numero on 06 2412 2277.

–Sinne on tullut kovasti kaikenlaisia kyselyjä koronaan liittyen, kertoi Birgitta Luoma-aho. –Yleisin kysymys on se, että saako karanteenitodistuksen ulkomailta paluun jälkeen, Stogiannidis totesi.

Mainos

VUODEOSASTOLLA, asumisyksiköissä ja ryhmäkodeissa kaikki vierailut on kielletty saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaisia lukuun ottamatta. –Intervalliosastolle ei oteta nyt uusia asiakkaita. Nykyiset, pidempiaikaista paikkaa odottavat hoidetaan siellä, Ylilahti kertoi.

KOTIHOITO toimii normaalisti ja kartoittaa yli 70-vuotiaita, joilla ei ole omaisia lähialueella. Latvalan Liikenne (p. 040 017 6301) kuljettaa kauppakasseja Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin alueella, kunhan ruoka tilataan valmiiksi kaupasta. Lappajärvellä palvelee Pahkakankaan liikenne (p. 040 018 7226).

Yleinen ohje ostoksia kotiin kuljettaville on, että tavarat jätetään pussissa oven ulkopuolelle. –Kun on tyhjentänyt muovipussin, pussi heitetään roskiin ja pestään kädet ennen kuin tavarat laitetaan kaappiin, ohjeisti Stogiannidis. Tällä vältetään kontaminaatioriski.

Tästä on tulossa ohjeet kaikille ruokajakelua tekeville.

Kotihoito ja kotisairaala toimivat normaalisti. Päivätoiminta ja virkistysryhmät on keskeytetty. –Asiakkaisiin ollaan yhteydessä täältäpäin, yksi hoitaja on keskitetty soittelemaan heille ja järjestelemään palveluita. Kotikuntoutus on supistettu minimiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.