Kauhavan kaupunki käynnistää yt-neuvottelut

Yt-neuvotteluilla tavoitellaan 300 000 euron säästöjä.

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupungin koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Ensi viikolla alkavissa yt-neuvotteluissa neuvotellaan henkilöstön irtisanomisista, osa-aikaistamisista ja lomautuksista.

Talousarvion hyväksymisen yhteydessä todettiin, että kaupungin henkilöstömenoja on leikattava jopa puolella miljoonalla eurolla. Tuosta luvusta 300 000 euroa tulee yt-neuvottelujen kautta ja 200 000 euroa muista henkilöstöön kohdistuvista säästökeinoista.

Neuvottelut kohdistuvat kaupungin kaikkiin toimialoihin. Alustavan arvion mukaan yhteistoimintaneuvottelut käydään 65–75 henkilötyövuoden vähentämisestä. Toimenpiteiden toteuttamisessa huomioidaan eläköitymiset ja muu poistuma organisaatiosta, mikäli se on palvelutuotannon kannalta mahdollista.

Yhteistoimintaneuvotteluiden lisäksi käydään myös paikallisneuvottelut, joissa neuvotellaan vapaaehtoisista säästämiskeinoista, kuten lomarahan leikkaamisesta ja palkankorotusten myöhentämisestä. Vapaaehtoisilla säästökeinoilla on mahdollista saavuttaa osa tuosta 300 000 euron säästötavoitteesta.

Jaa juttu: