Kauhavan kaupunki käynnistää yt-neuvottelut

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupungin koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Ensi viikolla alkavissa yt-neuvotteluissa neuvotellaan henkilöstön irtisanomisista, osa-aikaistamisista ja lomautuksista.

Talousarvion hyväksymisen yhteydessä todettiin, että kaupungin henkilöstömenoja on leikattava jopa puolella miljoonalla eurolla. Tuosta luvusta 300 000 euroa tulee yt-neuvottelujen kautta ja 200 000 euroa muista henkilöstöön kohdistuvista säästökeinoista.

Neuvottelut kohdistuvat kaupungin kaikkiin toimialoihin. Alustavan arvion mukaan yhteistoimintaneuvottelut käydään 65–75 henkilötyövuoden vähentämisestä. Toimenpiteiden toteuttamisessa huomioidaan eläköitymiset ja muu poistuma organisaatiosta, mikäli se on palvelutuotannon kannalta mahdollista.

Yhteistoimintaneuvotteluiden lisäksi käydään myös paikallisneuvottelut, joissa neuvotellaan vapaaehtoisista säästämiskeinoista, kuten lomarahan leikkaamisesta ja palkankorotusten myöhentämisestä. Vapaaehtoisilla säästökeinoilla on mahdollista saavuttaa osa tuosta 300 000 euron säästötavoitteesta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.