Korona tiivistää kuntien yhteistyötä Kraaterijärven ympärillä

Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi ovat jo ennestäänkin tehneet kiinteää yhteistyötä perusturvan osalta. Lisäksi Alajärvi ostaa Vimpeliltä esimerkiksi ympäristösuojelusihteerin palvelut ja Vimpeli puolestaan Alajärveltä sivistyspuolen palvelut.

Kilpailevat kunnatkin voivat tehdä yhteistyötä. Naapurikunnat nähdään monesti toistensa kilpailijoina. Kuntien palveluista, turisteista ja asukkaista käydään kovaa kilpailua eikä vapaa-ajalla ja harrastuksissa päästä sen helpommalla. Erityisesti pesäpallopeleissä fanikatsomoissa näkyy ja kuuluu kuntalaisten kilpailuhenki. Tällaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa kuten nyt, kilpailun sijaan korostuu kuitenkin hyvä yhteishenki: ”Yhteistyö on mennyt hyvään suuntaan parin viime vuoden aikana ja kunnat auttavat mielellään toisiaan puolin ja toisin”, toteaa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Myös Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kiittelee Alajärveä ja Lappajärveä yhteistyöstä. ”Koronaviruksella on valtaisat vaikutukset seutukunnan ja koko Suomen elinkeinoelämään sekä ihmisten arkeen. On kuitenkin hienoa huomata, että kuntien yhteistyö toimii. Pandemia on yhteinen uhka ja nyt jos koskaan tulee puhaltaa yhteiseen hiileen! Yhdessä olemme vahvempia.”

Samoilla linjoilla Koivusen ja Leijonanmielen kanssa on Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara: ”Yhteistyö on ollut hyvää ja rakentavaa Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven välillä. Tämä poikkeuksellinen kriisi tulee asettamaan yhteistyömme vielä entistä tiiviimmäksi, mutta en epäile yhtään kykyämme ja haluamme toimia yhdessä yhteisen tulevaisuuden varmistamiseksi poikkeuksellisista oloista huolimatta.”

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Vilma Metsälä (vas.), Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat tyytyväisiä siihen, miten aktiivisesti suomalaiset laittavat paistinrasvat kiertoon.

Kinkkutemppu tulee jälleen – yhden kinkun rasvasta valmistetulla dieselillä pääsee jopa kolme kilometriä

K-market Veto osallistuu myös tänä vuonna, kahdeksatta kertaa, Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12.2023-7.1.2024. Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.