ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan ELY keskuksen hankkimaa bussiliikennettä joudutaan sopeuttamaan koulujen ja muiden oppilaitosten sulkemisen vuoksi. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus hankkii bussiliikennettä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla.

Osa koululaisliikenteestä on keskeytetty 18.3. alkaen ja loput pääosin kouluja ja oppilaitoksia palvelevasta liikenteestä keskeytetään 23.3. alkaen. Keskeytys kestää 13.4. asti tai pidempään, mikäli koulut pysyvät kiinni.

Alla olevan linkin taulukosta löytyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman bussiliikenteen vuorojen tilanne. Taulukkoa päivitetään tarpeen mukaan kerran vuorokaudessa. Tietoja voi hakea myös liikennöitsijöiden ja Matkahuollon verkkosivuilta.

Mainos

Julkisen henkilöliikenteen käyttäjien tulee varautua aikataulumuutoksiin, vuorojen peruuntumisiin ja liikenteen ajoittaiseen keskeytymiseen.

ELY-keskus seuraa tilanteen kehittymistä ja reagoi tarvittavilta osin tilanteeseen. Matkustajamäärien vähentyessä ja tilanteen pitkittyessä tulee varautua siihen, että vuoroja supistetaan lisää 30.3.2020 alkaen.

Ohjeita matkustajille:

  • Älä matkusta julkisilla liikennevälineillä sairaana
  • Käytä maksamisessa mobiililippua tai matkakorttia, vältä käteisen käyttämistä
  • Huolehdi, että yskit tai aivastat paperiliinaan tai hihaan. Heitä paperinenäliina roskiin samantien. 
  • Pidä hansikkaat kädessä. Näin toisten ihmisten käsistä esimerkiksi penkkien kahvoihin siirtyneet taudinaiheuttajat eivät pääse helposti tarttumaan. Voit pienentää tartuntariskiä välttämällä koskemasta paljain käsin pintoja, joihin monet ihmiset koskevat. 
  • Älä koskettele kasvojasi, äläkä kättele.
  • Vältä turhaa matkustamista
  • Pese käsiäsi usein ja huolella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.