”Parempi laittaa kausi pakettiin ja ryhtyä miettimään seuraavaa”

Ulriikka Nuolikoski (edessä oikealla) on pelannut pääsarjassa seitsemän kautta. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lauantaina 21. maaliskuuta ohjelmassa olisi ollut Vedon ja EBT:n välinen ottelu. Toista kauttaan EBT:ssä pelaava vimpeliläislähtöinen Ulriikka Nuolikoski totesi, että pelitoiminnan keskeyttäminen oli odotettavissa, kun muut maat tekivät vastaavia ratkaisuita ensin. –Totta kai jokainen urheilija haluaa, että sarjat pelattaisiin kokonaisuudessaan ja saataisiin lopulliset sijoitukset selville, mutta ehkä tässä tilanteessa on parempi laittaa tämä kausi pakettiin ja ryhtyä miettimään seuraavaa.

Nuolikosken kausi jäi lyhyehköksi. –Olin syksyn vaihto-oppilaana Malesiassa ja liityin joukkueeseen vasta tammikuussa. Olin vasta pääsemässä vauhtiin ja tottunut pelaamiseen.

1993 syntynyt Nuolikoski on 178-senttinen takamies, joka pelasi kautensa 6,6 pisteen, 2,3 levypallon ja 0,7 syötön tehokkuudella. Helmikuussa PeliKarhuja vastaan hän tehtaili 17 pistettä. Aiemmin hän on pelannut Kouvottarissa, Catzissa ja Vedossa. Uransa jatkosta hän ei vielä osaa varmuudella sanoa.

–Olen pelannut nyt noin parikymmentä vuotta ja siihen matkaan mahtuu paljon. Olen voittanut muutamia SM-mitaleita ja pelannut pääsarjassa seitsemän kautta neljässä eri joukkueessa. Jokaisessa kaudessa on aina omat hyvät ja huonot puolet, niin kuin missä tahansa muussakin asiassa. Nykyisen elämäntilanteeni vuoksi koen, että Espoo on minulle paras vaihtoehto, mikäli parkettia on tarkoitus kuluttaa vielä tulevilla kausilla. Totuushan on, että alan olla ainakin ikäni puolesta jo konkariosastolla naisten Korisliigassa, joten ehkä kohta on aika tehdä nuoremmille tilaa!

Mainos

NUOLIKOSKEN elämään kuuluu koripalloa, työntekoa ja opiskelua. –Tässä järjestyksessä. Kyllähän se niin on, että päivät järjestellään aamusta iltaan koripallon ehdoilla, eikä siinä onnistuminen aina ole yksinkertaista.

Hän nostaa esille naisten aseman urheilussa. –Harvalla naisella on mahdollisuutta tehdä tätä ammatikseen Suomessa. Onnekkaimmat saavat antamastaan panoksesta edes jonkinlaisen korvauksen. Aivan liikaa on kuitenkin niitä, jotka harjoittelevat ammattimaisesti päivästä toiseen ja panostavat lajin harjoitteluun hurjan paljon, mutta joutuvat silti maksupuuhiin, jotta voivat harrastaa.

NOSTAN monessa asiassa hattua Espoo Basket Teamille ja päävalmentaja Niko Hellmanille, sillä EBT on erilainen verrattuna valtaosaan sarjan joukkueista. Meillä on vain kaksi ulkomaalaista pelaajaa, millä pyritään antamaan vastuuta ja peliaikaa suomalaisille. Lisäksi ulkomaiset pelaajat on valittu tarkoituksella enemmän puolustustehtäviin. Tämä on suomalaisten pelaajien kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeää.

Kuitenkin EBT pystyy kamppailemaan voitoista myös kärkijoukkueita vastaan. –Tavoitteena on kehittyä ja pystyä kilpailemaan sarjassa hieman erilaisista lähtökohdista, voittaminen tulee vasta näiden tavoitteiden jälkeen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.