Koronan leviämistä pyritään hidastamaan monin toimin

Julkaistu:

Aihe:

 Viruksen leviämistä on tärkeä hillitä ja Alajärven kaupunki noudattaa valtioneuvoston suosituksia. Mahdollisten uusien tartuntojen ehkäisemiseksi tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Kaupungin julkisissa tiloissa on siirrytty tehostettuun hygieniatasoon ja pintoja siivotaan useammin.

Kaupunki peruuttaa yleisötilaisuuksia ja isompia kokouksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Esimerkiksi Liikunta- ja hyvinvointimessut siirtyvät syksymmälle. Lisäksi valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan Alajärven kaupunki suosittelee kaikkia rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa harrastustoiminnassa ja vapaa-ajalla sekä välttämään yli-määräistä asiointia riskiryhmiin (ikääntyneet ja perussairaat) kuuluvien kanssa. Myös ylimääräistä matkustamista tulee harkita.

Kaupungin järjestämät ryhmäliikuntatunnit siirtyvät tai ne perutaan toistaiseksi. Kirjasto, uimahalli ja liikuntatilat pidetään toistaiseksi avoinna. Alajärven kaupungin johto-ryhmä ja pandemia-ryhmä seuraavat viranomaisten (mm. THL ja sairaanhoitopiiri) tiedottamista tilanteesta ja muuttuneessa tilanteessa nopeatkin muutokset ovat mahdollisia. Urheiluseurat ja järjestöt tiedottavat omista tilaisuuksistaan ja toiminnastaan.

Tällä hetkellä varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukio-opetuksen yksiköt toimivat normaalisti. Koulujen ja päiväkotien osalta tilannetta seurataan aktiivisesti, valmiutta kohotetaan ja toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Alajärven kaupunki seuraa tiivisti viranomaisten tiedottamista asiassa. Järvi-Pohjanmaan perusturvan johtoryhmä toimii alueella pandemiajohtoryhmänä, joka huolehtii oman toimialansa tiedottamisesta ja ohjeistamisesta. Perusturva toimii tiiviissä yh-teistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiriin infektioiden torjuntayksikön kanssa.

Flunssaoireista kärsivän henkilön tulee pysytellä kotona ja sopia poissaoloajasta työnantajansa kanssa. Riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää isoja tilaisuuksia. Vanhainkodeissa vieraillessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta ja korostettua hygieniaa sekä keskusteltava vierailuista hoitohenkilökunnan kanssa.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa tullessaan THL: n määrittelemiltä alueilta, tulee henkilön pysyä kotona ja ottaa ensin yhteyttä puhelimitse Epshp:n päivystysapu-numeroon 116117. Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535. Alla olevasta linkistä löytyy THL:n ajankohtaista tietoa viruksesta sekä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus/usein-kysyttya-wuhanin-koronaviruksesta

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Vimpelissä valmistellaan toimintasuunnitelmia

VIMPELISSÄ on valmistauduttu toimimaan, jos koronavirusta todetaan kunnan alueella. Kouluihin valmistellaan etäopetusmahdollisuutta. Lisäksi yli 500 ihmisen tapaamiset, ryhmäliikunta ja tarpeettomat fyysiset tapaamiset perutaan. –Jos tilanne menee hurjaksi, kunnantalollakin siirrytään etätyöhön, toteaa kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Asumisyksiköissä kuten Venlassa ja Väinössä, Tuulikellossa, Intervallissa ja Hemilänrannassa vierailuita on jo rajoitettu niin, ettei vähääkään sairaana mennä katsomaan asukkaita.

Tilannetta seurataan reaaliajassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.