Neljä irtisanotaan Kauhavan seurakunnasta kesään 2021 mennessä — maksuihinkin korotuksia

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN seurakunta on päättänyt vähentää henkilöstön määrää lähes seitsemällä henkilötyövuodella kesään 2021 mennessä. Luonnollista poistumaa kertyy kolmen henkilötyövuoden verran. Irtisanominen koskee neljää henkilöä.

Tulevan kevään aikana tehdään päätöksiä seurakunnan toiminnan leikkaamisesta ja työnkuvien muutoksista. Henkilöstön vähennyksen tarpeen taustalla on vuodelle 2020 budjettiin kertynyt 385 000 euron alijäämä. Alijäämää paikataan henkilöstöleikkausten lisäksi osallistumis- ja palvelumaksujen korotuksilla. Myös tilavuokrien nostamista käsitellään kevään aikana.

Mainos

–Talousahdingon juurisyy on seurakunnan jäsenmäärän voimakas lasku. Muuttotappiot ja alhainen syntyvyys muodostavat jäsenmäärän laskusta noin neljä viidennestä. Kauhavan seurakunnalla on neljä keskusta, joka tuo mukanaan tavanomaista seurakuntaa korkeammat kiinteistö- ja henkilöstökustannukset, kirkkoherra Jyrki Jormakka sanoo.

–Seurakunnan perustyö eri ikäisten ihmisten hengellisenä kotina jatkuu uudistuvalla tavalla. Seurakunta on yhä kristityn äiti, jonka suojissa saadaan kokea taivaan isän suurta rakkautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.