Pohjanmaan jokien virtaamat kasvuun

Halkosaaren levähdyspaikalta näkee, että Lappajärven pinta on huomattavan korkealla. Kuva Eija Pippola.

Julkaistu:

Aihe:

Vedenpintojen nousu jää pienemmäksi kuin helmikuun tulvahuipuissa, ja perjantaina alkava lyhyt pakkasjakso kääntää virtaamat laskuun.

Suuret järvet jatkavat nousuaan ja niiden laskujokien virtaamat pysyvät suurina vielä pitkään. Järvien vedenkorkeudet ovat selvästi ajankohdan keskitason yläpuolella ja osin poikkeuksellisen korkealla koko maassa Lappia lukuun ottamatta.

Länsi-Suomessa Lappajärvi ja Pyhäjoen Pyhäjärvi ovat poikkeuksellisen korkealla.

Uudet vesitilannekartat löydät kehitteillä olevasta vesi.fi-palvelusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.