Tuulia Timo odottaa tasaista kamppailua Vedon ja Catzin välille

Tuulia Timo pelaa mielellään Vimpelissä entisellä kotikentällään myös Catzin paidassa.
JOS mitään odottamatonta ei tapahdu, nähdään Vimpelin liikuntahallin parketilla lauantaina Catzin paidassa vimpeliläisille erittäin tuttu hahmo. Tuulia Timo pelaa toista kertaa Vetoa vastaan entisellä kotikentällään.

–Vimpeliin on aina mukava tulla pelaamaan, se on minulle tärkeä paikka. Odotan tasaista ottelua, sillä kaksi edellistäkin meidän välistä kamppailua ovat olleet tasaisia. Vimpeli on aina paha paikka vierasjoukkueelle, koska vierasjoukkueella on pitkä pelimatka ja Vimpeli tunnetusti pelaa hyvin kotona. Vimpelillä on kahdessa viimeisessä pelissä panoksena pudotuspelipaikka ja meidän tavoitteenamme on viimeisessä kahdessa pelissä kehittää omaa peliä täydellä kokoonpanolla kohti pudotuspelejä.

LAPPEENRANNAN paitaan Timo päätyi, kun Catz tarjosi sopimusta ja hän halusi kokeilla uutta ympäristöä kehittyä pelaajana sekä nähdä millaista koripallo on menestyksekkäässä seurassa. –Pelaan myös Nokialla naisten 1-divisioonaa, sillä opiskelen Tampereella ja joudun olemaan viikosta muutamia päiviä koulussa, jolloin harjoittelen Nokian joukkueen kanssa ja pelaan pelejä, kun aikatauluuni sopii.

Catzin kausi sujunut hyvin ottaen huomioon kapean kokoonpanon sekä loukkaantumiset ja sairastumiset, jotka ovat näkyneet pelaamisessa. –Olen oppinut paljon uutta ja kehittynyt uudessa ympäristössä. Aluksi otti aikansa, että pääsin uuden joukkueen pelitapaan mukaan, mutta kauden edetessä oma pelini on parantunut ja varmaankin pelaan parasta kauttani, Timo kertoo. –Catzissa pelataan organisoidumpaa ja taktisempaa koripalloa. Myös harjoittelussa taktinen puoli näkyy enemmän kuin Vimpelissä. Vimpelissä keskitytään enemmän pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin. Treenimäärissä ei juuri ole eroja, Catzissa fysiikkaharjoittelua on vähän enemmän.

Timo on tehnyt kauden aikana keskimäärin 10,8 pistettä, ottanut 2.4 levypalloa ja antanut 1,2 syöttöä.

Sarjassa viidentenä olevan Catzin tähtäin on mitalipeleissä. –Vedolla on vielä loistavat mahdollisuudet pudotuspeleihin ja sen jälkeen pudotuspeleissä tulee kova vastus, mutta kaikki on mahdollista yllätykseen, uskoo Timo.

VETO on voittanut 25 vastakkain pelatusta ottelusta kuusi.  Pikaisella vertailulla Veto on joitakin prosentteja jäljessä tehdyissä pisteissä, levypalloissa, tehokkuudessa ja heittoprosenteissa, mutta edellä riistoissa, torjunnoissa ja vähemmillä menetyksillä.

Veto kisaa pudotuspelipaikasta ToPon kanssa. Torpan Pojilla on koossa 14 pistettä, Vedolla 12. ToPo kohtaa sarjajumbo HyPon. Viimeisellä kierroksella vastakkain ovat Veto ja EBT sekä ToPo ja Catz.

LAUANTAINA Veto pelasi Kouvolassa lukemiin 79–52 (21–14, 17–16, 21–6, 20–16) päättyneen ottelun. Kolmas erä murskasi haaveet voitosta. –Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvää peliä. Kolmannen erän alussa oli meillä sauma tulla tasoihin, mutta ei pystytty sitä hyödyntämää, tiivisti valmentaja Jarkko Havu ottelun kulkua. –Sen jälkeen meillä tapahtui oikeastaan kaikki mahdollinen, mitä ei saisi tapahtua. Annettiin valtavasti hyökkäyslevypalloja, menetettiin palloa ja hyökättiin todella paljon luokattomammin kuin ensimmäisellä puoliskolla. Ihan karmea kolmas erä meiltä. Viimeinen erä sitten vain pelattiin pois.

Vetolaisten tehot: Riikka Kujala 4/2/2, Abria Trice 13/10/1, Anni Kujala 1/3/4, Taru Timo 4/1, Amy Griffin 22/8/1, Jamee Swan 8/10/1. Myös Pihla Jaatinen, Minttu Isoranta ja Miina Lapila olivat ottelussa mukana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.