Järvi-Pohjanmaalla varaudutaan koronan leviämiseen

ALAJÄRVEN kaupunki päivitti maanantaina ohjeistuksensa koronavirukseen liittyen.

Ohjeistuksessa todettiin, että sillä hetkellä alueellamme ei ole tiedossa todettuja koronavirustapauksia. Mahdollisten uusien tartuntojen ehkäisemiseksi tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä seurata aktiivisesti tilannetta THL:n sivulta.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa tullessaan THL:n määrittelemiltä alueilta, tulee hänen pysyä kotona ja ottaa ensin yhteyttä puhelimitse Epshp:n päivystysapunumeroon 116117. Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535. THL:n sivulta löytyy vastauksia tavallisimpiin virusta koskeviin kysymyksiin.

Perusturvan johtoryhmä toimii pandemiajohtoryhmänä, joka huolehtii tiedottamisesta ja ohjeistamisesta.

SIVISTYSTOIMI varautuu varhaiskasvatuksen ja koulunkäynnin järjestämiseen koronavirustautitapauksissa. Perusopetuksen johtoryhmän ja lukio-opetuksen rehtorin keskustelun pohjalta sivistystoimenjohtaja teki hallintosäännön mukaisen päätöksen koskien yksiköiden työsuunnitelmia. Lasten ja henkilökunnan turvallisuuden takia Alajärven ja Vimpelin sivistystoimen yksiköistä ei tehdä ulkomaille suuntautuvia opintomatkoja tai vierailuja toistaiseksi emmekä vastaanota mahdollisia vierailuja maan rajojen ulkopuolelta. Kotimaahan suuntautuvasta matkustamisesta päätetään tarvittaessa erikseen. Mahdollisista taloudellisista menetyksistä tehdään selvitys ja kaupunki pyrkii korvaa-maan opiskelijoille aiheutuneet kustannukset siltä osin, kun vakuutusturva ei kata vahinkoja.

Järvi-Pohjanmaan perusturva toimii tiiviissä yhteistyössä EPSHP:n infektioiden torjuntayksikön kanssa. Järvi-Pohjanmaan perusturvan nettisivulta löytyy myös päivitettyjä ohjeita.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.