Pitkospuita luontopolulle

Luontopolun reittiä Nöörpakankankaan maastossa. Kuva: Mikko Hanhikoski

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN uittomieskämpän läheisyyteen valmistuu kesään mennessä luontopolku. Se kulkee Rääshaannevan kautta Nöörpakankankaalle ja takaisin.

Evijärven hienoimpia maisemia halkovasta luontopolusta tulee noin 4,1 kilometriä pitkä kokonaisuus. Se kulkee suo-osuudelle rakennettavilla pitkospuilla ja metsäsaarekkeissa sekä kangasmetsän osuuden metsäpolkua pitkin.

–Nöörpakankankaalle tehtiin tänä talvena uusi kotalaavu ja siellä on myös tarkkailulava, Antti Saari kunnasta kertoo. –Lisäksi luontopolun varrella on geokätköilijöiden pönttöjä vaikka kuinka paljon.

Yksi osa reittiä ovat kilometrin mittaiset pitkospuut. Palomiesyhdistys alkoi ahertaa niiden merkeissä luontopolulla helmikuun lopussa. He ovat ajaneet maastoon lankkuja ja niiden alle tulevia pöllejä pitkospuiden rakentamista varten.

–Puutavara piti saada vietyä sinne pakkasten aikana, sinne ei muuten pääse ajamaan. Pitkospuita aletaan tehdä keväällä, kun alkaa sulamaan. Heti, kun pystyy rakentamaan, Saari kertoo. –Kun kaikki puutavara on saatu ajettua metsään, pidetään seuraava palaveri, jossa yritämme löytää talkoista innostuneita ihmisiä ja yhdistyksiä tekemään niitä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.