Aivoviikolla vaalitaan aivoja

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Teemalla halutaan muistuttaa, että aivoterveydestä huolehtiminen kannattaa aina; niin nuorena kuin vanhana, terveenä ja sairastuneena. Kun aivojen terveyttä vaalii, on riski sairastua moniin neurologisiin sairastuksiin pienempi. Aivoista huolehtiminen tukee toimintakykyä ja voi hidastaa sen heikkenemistä myös heillä, joilla on jo jokin neurologinen sairaus tai vamma.

Aivoja kannattaa vaalia myös työelämässä. Aivot ovat hyvin sopeutuvaiset ja toimivat rankassakin paineessa -jonkin aikaa. Työelämässä on tärkeää huomioida kognitiivinen ergonomia, mikä tarkoittaa työn ja työvälineiden, -ympäristön ja -tapojen yhteensovittamista ihmisen tiedonkäsittelykykyjen ja -tapojen kanssa. Siihen pitäisi kiinnittää huomiota samaan tapaan kuin muuhun ergonomiaan kuten työtuoliin, näyttöön tai työkenkiin.

Muista esimerkiksi seuraavat vinkit:

  1. Hallitse keskeytyksiä. Keskeytykset hidastavat työtä ja aiheuttavat tehottomuutta, virheitä ja ärtyisyyttä.
  2. Käytä muistin apuvälineitä kuten kalenteria ja listoja.
  3. Rajaa työ. Paina mieleesi kahdeksan tunnin sääntö, kahdeksan tuntia töitä, kahdeksan unta ja kahdeksan mielekästä vapaa-aikaa.

Neurologiset vammaisjärjestöt järjestävät viikon aikana eri puolilla Suomea tietoiskuja ja yleisötilaisuuksia. Viikon aikana voi osallistua esimerkiksi Aivohoitoloihin, joista saa vinkkejä ja keinoja aivoterveydestä huolehtimiseen.

Tapahtumista voi lukea lisää jäsenjärjestöjen sivuilta:

ADHD-liittoAivoliittoAivovammaliittoAutismiliittoEpilepsialiittoLihastautiliittoMuistiliittoNeuroliittoSuomen CP-liittoSuomen MG-yhdistysSuomen MigreeniyhdistysSuomen NarkolepsiayhdistysSuomen ParkinsonliittoSuomen Tourette- ja OCD-yhdistys

Neurologisiin vammaisjärjestöihin kuuluu 14 jäsenjärjestöä. Sen edustamat neurologiset sairaus- ja vammaryhmät koskettavat suoraan yli 1 500 000 henkilöä Suomessa. Heidän lisäkseen sairaudet ja vammat koskettavat läheisiä ja monia eri alojen ammattihenkilöitä.

www.nv.fi
www.facebook.com/nvfanit
#neurologiset, #Aivoviikko, #Aivohoitola

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.