Vatpakalle odotetaan satoja hiihtosuunnistajia

Heikki Kujanpää, kyläyhdistyksen edustaja Markku Leppäniemi ja Martti Matintupa kisoja suunnittelemassa.

Julkaistu:

Aihe:

–Näissä kisoissa on ollut tavallisesti 200-450 kilpailijaa per päivä, keskiarvo 300:n kieppeillä. Lumen määrä vaikuttaa osallistujamäärään, kertoi kilpailunjohtaja Heikki Kujanpää tammikuun lopussa pidetyssä suunnittelupalaverissa.

Vaihteleva talvi aiheutti kisajärjestäjille pähkäiltävää. Kisat päätettiin jo kertaalleen perua, mutta lumen määrä ja pakkasennuste saivat heidät toisiin ajatuksiin.

KISAKESKUKSENA toimii Vatpakan hiihtomaja. Kisat käynnistyvät kumpanakin päivänä kello 11.

Suunnistusaktiivit toivottavat penkkiurheilijat ja lajista kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan kisoja. Sunnuntain kisassa on enemmän nähtävää kuin lauantaina, kun kilpailijat tulevat kesken kisan vaihtamaan kartan. –Täällä on tohinaa koko ajan, on lähtijöitä ja maaliintulijoita sekä mitalien jakoja. Kilpailun tilannetta voi seurata koko ajan online-tulospalvelusta. Oma lukunsa on jälkipeli, kun maaliin tulon jälkeen karttoja tutkitaan ja omia ratkaisuita punnitaan, kertoi Kujanpää.  –Tänne voi tulla nauttimaan urheilujuhlasta, makkarasta ja mehusta: kaikki palvelut ovat myös yleisön käytössä. Pääsymaksua ei ole. Pysäköinnistä veloitetaan kaikilta viisi euroa per päivä kilpailukulujen kattamiseen.

KILPAILU toteutetaan noin puolen sadan talkoolaisen voimin. Järjestelyt käynnistyivät jo marraskuussa maanomistajien kontaktoimisella. Oman aikansa ja työnsä vaativat aikataulutus, talkooväen rekrytoiminen, lupaprosessit sekä ratojen suunnittelu ja huolto, jotka ottavat useita päiviä. Ratoja tehdään 90 erilaista. Maastoon vedetään erilaisia uria luistelubaanasta moottorikelkkauraan noin 45 kilometriä. Osa urista pidetään auki hiihtäen tai lumikengillä tamppaamalla. –Kisassa voi hiihtää niitä myöten tai oikoa.

Ratamestarina toimii Järviseudun rastin puheenjohtaja Timo Halla-aho.

Tagit viedään paikoilleen viimeisellä viikolla. Viimeisten päivien puuhaa on niin ikään testien tekeminen, herättely, karttojen tulostaminen, numerolaput ja juoksevien asioiden hoito äänentoistosta tilojen viimeistelyyn. Lähdössä vastuuhenkilönä on Tuomo Isokangas, tulospalvelussa Jari Kivimäki, ensiavussa Tuula Kujanpää, tiedotuksessa Unto Kortesalmi ja valvojana Seppo Keltamäki (JoKu). Oman tehotiiminsä tarvitsevat myös pysäköinti, infopiste sekä kuuluttaminen. Lisäksi etsintäpartion tulee olla valmiudessa, jos joku kilpailijoista alkaa viipyä taipaleella.

Järjestäjät toivovat, ettei Vatpakan maastossa hiihdettäisi ja ajettaisi kelkoilla urien ulkopuolella, että ajetut ja piirretyt reitit eivät sekoittuisi.

**edit. 5.3. klo 9.31 poistettu merkintä Vimpelin Kirkonkylän kyläyhdistyksen osallistumisesta tapahtuman muonituksen järjestämiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.