Lähi-idän sodat 

Kun olen taas kuunnellut ja nähnyt näitä Lähi-idän kriisejä, on mieleeni tullut, mitä virkaa YK:lla on. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen perustettiin kansojen liitto ja sanottiin: ”Ei enää koskaan sotia.” Toisen maailmansodan jälkeen järjestö sai uuden nimen, Yhdistyneet Kansakunnat eli YK. Sama slogan taisi olla silloinkin. 

Kysyn siis, mitä YK tekee, kun se ei pistä kovaa kovaa vastaan ja sano näille sotiville osapuolille, että heidän on lopetettava sotiminen, tai YK puuttuu asiaan ja kerää kaikista jäsenmaista armeijan ja pakottaa heidät lopettamaan sotimisen. Suurin osaa ei edes taida tietää, mitä varten soditaan. Soditaan vain sotimisen vuoksi. Turkki, Venäjä, Syyria, Irak, Iran, Afganistan ja palestiinalaiset pitäisi pakottaa rauhaan. 

Jos sota loppuisi, se ratkaisisi myös pakolaisongelman.  

Eikö ole ketään, joka sanoo missä kaappi seisoo? 

Matti Dahlbacka, Pietarsaari 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.