Lumio hakee myös Seinäjoen kaupunginjohtajaksi

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunginjohtajan jatkopaikan juuri saanut Markku Lumio on hakenut Seinäjoen kaupunginjohtajaksi.

Hakijoita oli 17. Heistä 11, Lumio mukaan lukien, on kutsuttu haastatteluun.

Lumio on aiemmin sanonut toivoneensa Kauhavalle pidempää, eläkeikään asti yltänyttä pestiä, jota hän ei kuitenkaan valtuustolta saanut. Järviseudun Sanomille hän ei kuitenkaan nimennyt sitä perusteluksi hakupäätökselleen.

–Seinäjoki on kiinnostava kaupunki ja kasvava maakuntakeskus. Sillä on monenlaista potentiaalia, jota haluaisin kehittää sillä kokemuksella, mikä minulla kahdesta muusta maakuntakeskuksesta on (Jyväskylä ja Vaasa), hän sanoo.

–Tunnen Seinäjoen poliittisen ympäristön ja johtavat luottamushenkilöt, jotkut pitkältä ajalta. Minulla on ollut Seinäjoen kanssa paljon yhteisiä asioita kaikissa tehtävissäni tällä vuosituhannella.

Oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari aloitti Kauhavan kaupunginjohtajana vuonna 2015. Aiemmin hän on työskennellyt Vaasan kaupunginjohtajana vuosina 2001–2010, ja sitä ennen hän oli mukana esimerkiksi Jyväskylän kunnallispolitiikassa.

Loppuvuodesta hän haki myös Rauman kaupunginjohtajaksi. Toissa vuonna hän oli mukana Kuntaliiton toimitusjohtajan haussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.