Mieslaulajat valmistautuu 100-vuotisjuhliin: uusia laulajia toivotaan riveihin

Musiikin harrastamisella on positiivisia terveysvaikutuksia. Kuvituskuva.

Julkaistu:

Aihe:

KUOROA vuodesta 1982 johtanut Olli Uusitupa on huolissaan kuoron tulevaisuudesta. Laulajia jää pois iäkkäämmästä päästä, ja uusia joutuu haalimaan kaikin mahdollisin keinoin. Tällä hetkellä kuoron vahvuus on 22 laulajaa. –Joulun jälkeen tuli kolme uutta laulajaa ja neljäs on siinä huulilla. Otamme laulajia mukaan ympäri kauden, he ovat aina tervetulleita! Täällä maaseudulla musiikinharrastajat useimmiten lähtevät muualle opiskelemaan ja sinne jäävät – laulajia kyllä on, mutta ovat arkoja tulemaan. En tiedä, onko syynä pelko siitä, ettei opi, vai ajatus sitoutumisesta. Ongelmana Järviseudulla on lapsi- ja nuorisokuoroperinteen puuttuminen. Nuorilla miehillä ei ole minkäänlaista kokemusta kuorolaulusta. Kuorolaulu ei taida olla nuorten aikuisten harrastuslistalla ykkösenä, mutta kun siihen pääsee kiinni, useimmiten haluaa laulaa niin kauan kuin ääntä riittää!

NUOTTEJA ei tässä kuorossa tarvitse osata, korvakuulolta laulaminen riittää hyvin. Tarvittaessa Uusitupa nauhoittaa kappaleiden stemmat, joten niitä voi kuunnella kotona tai autossa. Tämä helpottaa myös keikka- ja vuorotyötä tekevien oppimista, he kun eivät aina pääse osallistumaan harjoituksiin. –Tarvittaessa olen antanut yksityistunteja stemmojen laulamisessa kotonani!

–Kokeilemaan voi aina tulla, Uusitupa kannustaa laulamisesta kiinnostuneita. –Harjoittelemme maanantaisin lukiolla kello 18–20.30.

NYT on käynnistynyt harjoittelu juhlakonserttia varten. –Sitä hiotaan pidempään, koska harjoituskertoja tulee vuoteen vain noin 30, kertoi Olli Uusitupa.

Mainos

Juhlavuoden ohjelmistoon hän on kaavaillut reseptiä, jossa on jotain uutta ja jotain vanhaa. –Otamme mukaan sellaistakin, jota on aiemmin laulettu, ettei kaikki tule uutena. Ohjelmisto jakaantuu kolmeen osaan: aluksi säestyskappaleita, kevyempää musiikkia ja ikivihreitä, sitten ulkomaisia, uudempia säveltäjiä ja lopuksi perinteistä suomalaista mieskuoromusiikkia. Ohjelmaa ei ole vielä lyöty täysin lukkoon.

MIESLAULAJAT on tehnyt neljä äänitettä ja matkustanut esiintymään Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Keski-Eurooppaan, Baltiaan ja Pohjoismaihin.

–Musiikin tekeminen on erittäin miellyttävää ja palkitsevaa. Kuorolaulu on sosiaalinen tapahtuma, jossa oppiminen, esityksen valmisteleminen ja onnistunut esiintyminen saavat aikaan positiivisia terveysvaikutuksia!

Kevätkonsertin Mieslaulajat pitää äitienpäivänä ja joulukonsertteja on suunniteltu pidettäväksi sekä Vimpelissä että Lapuan Tuomiokirkossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.